Оце так поворот: Деякі держкомпанії Китаю можуть надавати Росії підтримку у війні з Україною, США мають докази

Адміністрація президента США Джо Байдена надіслала уряду Китаю докази того, що деякі китайські державні компанії можуть надавати допомогу військовим зусиллям Росії в Україні. Так Білий дім намагається з'ясувати, чи знає Пекін про цю діяльність. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України.

Джерела видання відмовилися деталізувати підтримку, за винятком того, що вона складається з нелетальної військової та економічної допомоги, яка не допускає масового ухилення від режиму санкцій, запроваджених США та їхніми союзниками.

Ця тенденція настільки тривожна, що офіційні особи США порушили це питання перед своїми китайськими колегами та попередили про наслідки надання матеріальної підтримки війні.

Президент Китаю Сі Цзіньпін уникав критики Росії за війну, але також запропонував взяти участь у мирних переговорах та виступити проти використання ядерної зброї у конфлікті.

Водночас офіційні особи США заявили, що вони згодні з тим, що відносини між Росією і Китаєм зараз надзвичайно близькі, і Китай робить більше, ніж колись, на підтримку Росії.

Люди, знайомі з позицією адміністрації Байдена, охарактеризували діяльність держпідприємств як свідоме сприяння Росії в її військових діях. Але вони не уточнили, які докази може мати адміністрація на підтримку такої думки.

Адміністрація вивчає зібрані докази, щоб визначити їхню значимість. Висновок про те, що китайські компанії підтримували вторгнення, матиме тривожні наслідки для політики США як щодо Росії, так і Китаю.

Стратегія США щодо України частково ґрунтується на ізоляції уряду кремлівського диктатора Володимира Путіна, прагненні задушити його економіку та перешкодити військовим зусиллям. Збільшення підтримки Китаю, другої за величиною економіки світу, може значно підірвати цю стратегію.

І якщо Байден та його радники вирішать, що уряд Китаю причетний до дій цих державних підприємств або мовчки погоджується з ними, вони будуть змушені вирішити, як відповісти.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...