Оце так поворот: Дубінський намагався отримати румунське громадянство (відео)

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський подавав документи на отримання громадянства Румунії і шукав румунське коріння для спрощеної процедури, передають Патріоти України з посиланням на розслідування проекту "Слідство. Інфо".

За даними журналістів проекту, більше двох років тому Дубінський подавав документи на отримання румунського громадянства за спрощеною процедурою.

Зокрема, редакція отримала в розпорядження документи, згідно з якими в грудні 2017 року він подав заявку на отримання громадянства Румунії та надав копії закордонного та українського паспортів, свідоцтво про народження. Національне агентство з питань громадянства Румунії присвоїло йому персональний номер. Крім того, подачу документів підтвердило джерело, що має зв'язки в Міністерстві юстиції Румунії.

Крім того, за даними джерел, Дубінський міг скористатися послугами посередників, які гарантують отримання паспорта Румунії. Журналісти під виглядом клієнтів звернулися в компанію, яка, імовірно, надавала послуги нинішньому нардепу. Там підтвердили, що румунське громадянство може обійтися в 5-6 тисяч євро, при цьому не обов'язково наявність румунського коріння. У компанії заперечують, що надавали послуги нардепам.

"Слідство. Інфо" повідомляє, що отриманням частини документів для Дубінського займалася румунський адвокат Олена Замфір, яка підтвердила, що їй знайоме його прізвище. У той же час вона відмовилася коментувати інформацію про допомогу йому з документами, а пізніше в розмові з румунськими журналістами заперечувала знайомство і співробітництво з Дубінським. На сьогодні невідомо, чи завершив він отримання румунського громадянства. У коментарі журналістам Дубинський заперечує наявність паспорта іншої країни.

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...

Вже третя атака за останній час: Безпілотник вдарив по ЗАЕС – МАГАТЕ

четвер, 18 квітень 2024, 23:50

Зранку 18 квітня дрон атакував навчальний центр Запорізької атомної електростанції. Про це повідомляє пресслужба Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), передають Патріоти України. Повідомляється, що обійшлося без пошкоджень та людських жерт...