Оце так поворот: ЄС може зняти санкції з Табачника та сина Януковича

У Європейському Союзі (ЄС) розглядають можливість зняття санкцій із кількох громадян України, які можуть бути причетними до нецільового використання українських державних коштів, Про це виданню "Радіо Свобода" повідомили джерела в ЄС, передають Патріоти України.

Йдеться, зокрема, про Олександра Януковича, сина експрезидента-втікача Віктора Януковича, колишнього першого віцепрем’єра та ексголову Нацбанку Сергія Арбузова, ексміністрів – доходів і зборів Олександра Клименка та освіти Дмитра Табачника.

Згідно з інформацією джерел, у санкційному списку є низка "слабких справ", які можуть бути оскаржені в суді через те, що Україна не надала переконливих доказів, пишуть журналісти.

Також продовжуються дискусії навколо наявності в списку експрезидента Януковича та ексгенерального прокурора Віктора Пшонки. В ЄС нібито є консенсус, що санкційний режим має продовжуватися, але з корективами, говориться в повідомленні.

Фінальне рішення щодо можливого зняття санкцій у Євросоюзі мають ухвалити наприкінці лютого, перед офіційною датою закінчення їхньої дії, яку щороку продовжують ще на рік.

Що не посилить держбюджет та волонтери: Данія закупить для України зброю у українських виробників

неділя, 28 квітень 2024, 8:15

В умовах, коли європейське ВПК лише поновлює свою міць часів Холодної війни і європейці закуповують зброю для ЗСУ по всьому світові, спрямовані таким чином кошти можуть дати мільярдні поставки. Зазначається, що документ фіксує намір посилити пряму фіна...