Оце так поворот: ПВК, пов’язана з Семенченком та Шевченком, працювала в інтересах Коломойського, - розслідування

Приватна військова компанія, за якою нібито стоять екснардеп Семен Семенченко і агент НАБУ Євген Шевченко, упродовж останніх років працювала в інтересах українського олігарха Ігоря Коломойського, про це йдеться в розслідуванні "Слідство.Інфо", передають Патріоти України.

Журналісти розповіли, що в лютому 2021 року члени організації Донкорп Україна, яку контролює Семен Семенченко, брали участь у стрілянині на столичному будмайданчику. Слідство.Інфо з’ясувало, що один із мікроавтобусів, який затримала поліція після інциденту, належить структурі Донкорпу. Зі столичним будівництвом, де влаштували стрілянину бійці Семенченка, пов’язаний Михайло Кіперман — друг і бізнес-партнер Ігоря Коломойського.

За даними агенції, замовниками будівництва на вулиці Казимира Малевича офіційно є фірми Де Резорт Девелопмент та Будівельне об'єднання Мрія. Згідно з даними держреєстру, власники останньої використовують однаковий контактний номер із компанією Кіпермана Смарт Студент.

Водночас зв’язок Де Резорт Девелопмент із Кіперманом прослідковується через співвласника фірми Артема Солоніка. Раніше він був директором компанії Оріон Сервіс, якою тоді володів товариш Коломойського, стверджують журналісти.

Вони з’ясували, що члени структури Семенченка у 2020 році охороняли офіс Центренерго після того, як його вивезли у селище Козин під Києвом. У розслідуванні Схем раніше йшлося, що саме тоді на чолі державної енергогенеруючої компанії було лояльне до Коломойського керівництво. А пов’язані з бізнесменом компанії отримували найбільший прибуток від співпраці з Центренерго.

Колишній член Донкорп Україна Євген Сікора розповів Слідству.Інфо, що державну компанію вони почали охороняти навесні 2020-го, а офіційно договір зі структурою Семенченка, за даними Prozzoro, підписали наприкінці минулого року.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...