Оце так поворот! Rheinmetall хоче побудувати в Україні танковий завод, не чекаючи кінця війни

Німецький збройовий концерн Rheinmetall планує побудувати в Україні танковий завод потужністю близько 400 танків на рік. Зараз ведуться відповідні переговори, пише Spiegel, передають Патріоти України.

За словами голови концерну Армін Паппергер, вартість проекту - близько 200 мільйонів євро. Завод повинен стати базою для випуску нових танків типу "Пантера" (Panther KF51), який був вперше представлений публіці в минулому році. Стверджується, що переговори з українським урядом виглядають "багатообіцяючими" і рішення може бути ухвалено в найближчі два місяці.

При цьому Паппергер не вважає за необхідне чекати закінчення війни і готовий будувати завод навіть під загрозою російських ракетних ударів. "Захист засобами ППО не становитиме труднощів", - заявив він.

Голова Rheinmetall зазначив, що для перемоги Україні потрібно від 600 до 800 танків, і обіцяні поставки Leopard 2 не зможуть повністю закрити цю потребу. А новий завод в самій Україні - зможе забезпечити поставку на фронт нових сучасних танків.

"Західні союзники посилають туди достатню кількість зброї, щоб Україна могла захищатися, але в українців сьогодні не вистачає техніки, щоб повністю відвоювати свою територію", – заявив Паппергер і додав, що війна може тривати роками.

"Ми бачимо найслабшу Україну": У The Hill заявили про божевільні штурми окупантів на фронті

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:50

Наступ росіян на півночі Харківській області створив одну з найзначніших проблем з початку війни для українських військ, які відчувають брак боєприпасів і виснажені через бої на величезній лінії фронту. Як пише The Hill, хоча окупанти не мають сил, щоб...

"Посилена присутність російських БПЛА": Росія почала завдавати ударів у стилі HIMARS, перспектива похмура, - Business Insider

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:22

Проблеми з протиповітряною обороною України дозволяють Росії завдавати глибоких ударів у стилі HIMARS далеко за лінією фронту, . Як пише Business Insider, Росія почала запускати збільшену кількість безпілотників за межі українських позицій, отримуючи р...