Оце так поворот: Росія готується до евакуації в одній з областей, що межує з Україною

У Воронезькій області Росії готуються до евакуації жителів прикордонних районів. Як повідомляє російське видання "Верстка" з посиланням на відповідний документ, влада має намір евакуювати жителів 15 сіл і хуторів, розташованих "в межах 100 км від кордонів РФ з Україною", передають Патріоти України.

За даними "Верстки", йдеться про населені пункти Дальньополуб'янського, Кривополянського, Вільшанського та Петренківського сільських поселень.

"Чиновники з посиланням на "вказівку губернатора Воронезької області" просять "організувати роботу з населенням" з приводу можливого розміщення у родичів, які живуть в більш безпечних районах. Також адміністрація просить з'ясувати, хто з місцевих жителів може евакуюватися на особистому транспорті. Зібрану інформацію потрібно надати до 12 грудня в місцеву єдину диспетчерську службу з питань цивільної оборони та надзвичайних ситуацій", – повідомило видання.

Журналісти зазначили, що Воронезька область межує з Міловським, Новопсковським і Марківським районами Луганської області. Вони були окуповані на самому початку війни. "У стокілометрову зону потрапляє майже вся південна частина регіону, включаючи великі райцентри Росош і Павловськ. Сумарне населення цієї території – понад 270 тисяч осіб", – додали в повідомленні.

Війна Росії проти України: що відбувається в РФ

На думку аналітиків Інституту вивчення війни, Москва, схоже, створює інформаційні умови для атаки "під чужим прапором" у Білгородській області Росії. Ймовірно, так у Кремлі спробують збільшити громадську підтримку війни в Україні.

Раніше глава Республіки Комі Володимир Уйба розповів "неймовірну" історію про те, як 6 разів "ухилився" від HIMARS в Кремінній Луганської області. Під час одного з виступів чиновник видав, що українські воїни шість разів вдарили по колоні з екіпіровкою для окупантів, у складі якої нібито він їхав. У Курській області РФ "мобік" випадково застрелив товариша по службі з автомата. Зброя нібито самовільно вистрілила прямо в шию росіянину.

"В Кремлі зараз траур": Росія не здатна виготовляти нові Ту-22М3, - ГУР Міноборони

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:02

Для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 на сьогодні є фактично неможливим. Про це представник ГУР МО Андрій Юсов сказав у ефірі телемарафону, передають Патріоти України. За його словами, в ГУР є інформація про ситуацію з такими бортами у...

Підписав довіреність на іноземну громадянку: У СБУ заявили, що заступник голови Полтавської облради під виглядом відрядження літав купувати в Португалії нерухомість

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:53

Заступника голови Полтавської облради повідомили про підозру у зв'язку з виїздом за кордон України під час воєнного стану. Про це інформує Служба безпеки України, передають Патріоти України. За даними місцевого видання "Полтавщина", ідеться про Олега Б...