Оце так поворот: У Пекіні іноземні посольства закликали прибрати знаки підтримки України

Влада Китаю звернулась до посольств іноземних держав і міжнародних організацій у Пекіні, з проханням не використовувати зовнішні стіни своїх будівель для "політичної пропаганди", очевидно, через численні знаки підтримки України. Про це з посиланням на дипломатичні джерела в китайській столиці повідомляє Kyodo, передають Патріоти України.

Багато посольств у Пекіні розмістили вивіски із зображенням прапора України та повідомленнями китайською та англійською мовами, такими як #StandWithUkraine, щоб продемонструвати свою солідарність з країною, яка бореться з російським вторгненням від лютого минулого року.

Зазначається, що у листі МЗС Китаю від 10 травня, надісланому посольствам і міжнародним організаціям, міститься заклик не використовувати зовнішні стіни своїх будівель для "політичної пропаганди" та "уникати провокування конфліктів між державами".

Цей крок викликав негативну реакцію з боку дипломатів європейських держав та інших країн і ніхто не зняв вивісок. Найбільші банери на підтримку України розмістили посольства Канади, Німеччини та Польщі.

У повідомленні також говориться, що посольства та міжнародні організації "зобов’язані дотримуватися китайських законів і правил", хоча Пекін поважає дипломатичний імунітет відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні зносини.

Європейський дипломат розкритикував позицію Китаю, заявивши, що немає жодного розумного виправдання для перешкоджання вираженню державою своїх намірів і що вони не виконуватимуть "рекомендації".

Крах все ближче: Росія платить рекордні 25% бюджету за параною Путіна, - розвідка США

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:57

"Параноїдальний страх" російського диктатора Володимира Путіна перед нібито спробами Заходу "обмежити владу Росії" призвів до витрат приблизно 25% державного бюджету РФ на мілітаризацію, заявила директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс, передаю...

Якщо Путін зважиться: РФ захопить країни Балтії за сім днів, реакція НАТО буде довшою, - Скібіцький

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:52

Російська Федерація може захопити країни Балтії за сім днів, при цьому реакція НАТО буде довшою. Про це заявив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький, передають Патріоти України. За його словами, найбільшим невідомим чинником війни є Європа. Якщо...