Оце так поворот: В іранських дронах Shahed-131 знайшли процесори американського виробництва

Українські фахівці вивчили вміст одного зі збитих українськими воїнами іранських дронів-камікадзе Shahed-131. За допомогою іранських БПЛА російські окупанти останніми днями атакують українські міста, зокрема, Одесу та Миколаїв, передають Патріоти України.

У іранському дроні знайдено процесори виробництва американської компанії Texas Instruments. Про це йдеться в технічному звіті, опублікованому Управлінням стратегічних комунікацій Збройних Сил України.

Дрони Shahed-131, як повідомляє видання Defense Express, є попередньою версією Shahed-136 – безпілотниками, якими протягом останніх днів росіяни атакували Одесу та Миколаїв. Обидві версії мають аналогічний принцип дії. Фахівці припускають, що найвірогідніше вони також максимально уніфіковані за основними складовими, передусім – електронікою.

У блоці керування польотом досліджуваного Shahed-131 фахівці знайшли п'ять виготовлених на замовлення друкованих плат, які містили процесори TMS320 F28335 від компанії Texas Instruments. Ця компанія зокрема розробляє продукти для оборонного сектору, однак у Defense Express зазначають, що знайдені у Shahed-131 процесори вільно доступні на ринку.

На додачу блок керування двигуном містив одну друковану плату з процесором Texas Instruments. Цей модуль контролює всі характеристики двигуна під час польоту.

Достеменно відомо про атаки на українські міста саме більш новою версією Shahed-136. Натомість їхня спорідненість з Shahed-131 наштовхує на думку про можливість використання Іраном аналогічних компонентів і в більш сучасних версіях.

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...