Оце так: Сакварелідзе заявив, що Пашинський причетний до його звільнення з посади заступника генпрокурора

Давід Сакверелідзе не виключає того, що Сергій Пашинський, який сьогодні підозрюється у розкраданні "нафтопродуктів Курченка", що завдало збитків державі на майже 1 млрд грн, був причетний до його звільнення у 2016 році з посади заступника генерального прокурора. Про це він заявив в інтерв’ю ІА "Українські новини", передають Патріоти України.

Сакварелідзе нагадав, що тоді генпрокуратура також розслідувала справу з незаконною реалізацією "нафтопродуктів Курченка". Але після того, як були проведені обшуки і готувалася підозра, його раптово зняли з посади в ГПУ. Відповідаючи на запитання, чи міг особисто Пашинський вплинути на керівництво держави і Генпрокуратури щодо його звільнення з відомства, Сакварелідзе не відкидає такої версії.

"Я не виключаю цього. Звичайно, що я знав, оскільки там були навіть якісь політичні погрози парламенту, якщо не дадуть голосів, щоб нас прибрали і так далі. Вони приходили до Порошенка і, як я розумію, шантажували його", – наголосив ексзаступник генпрокурора в інтерв’ю. І додав, що на той час Пашинський "був головою комітету (Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони – ред.)" і "мав достатньо великий вплив".

Давід Сакварелідзе переконаний, що Сергій Пашинський і сьогодні ще зберігає значний вплив на громадськість і політичне середовище. "У цих людей необмежений ресурс. Вони стільки накрали, що могли купити собі громадських діячів і активістів, медіа, не кажучи вже про телеграм-канали", – зазначив колишній заступник генпрокурора.

Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

неділя, 19 травень 2024, 23:16

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України. "Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жарт...

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...