Оце так: США зменшують пакети військової допомоги Україні

Пакети військової допомоги США для України були меншими за останні місяці, оскільки запаси зброї та обладнання, які Пентагон готовий надіслати Києву скоротилися. Про це повідомляє CNN, передають Патріоти України.

Американські посадовці на умовах анонімності повідомили, що виробники зброї у США намагаються наздогнати величезний попит, який утворило повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Однак, у США є побоювання щодо того, що військова готовність Америки може постраждати.

Дефіцит означає, що адміністрація Байдена все ще має $6 млрд доступних коштів для озброєння та оснащення України, але Пентагону бракує інвентарю, який він готовий постачати, пише CNN. «Йдеться про запаси, які ми маємо на наших полицях, про що (українці, – ред.) просять, і чи можемо ми задовольнити ці запити тим, що маємо зараз», – сказав чиновник.

Зазначається, що у квітні Пентагон оголосив про пакет на $1 млрд, але з того часу жоден із пакетів не перевищив суму в $400 млн, а деякі навіть були $125 млн і $250 млн.

"Це удар по престижу військ Росії": Маломуж оцінив ефект операції ЗСУ на Курщині

вівторок, 17 вересень 2024, 16:56

Основна стратегія операції ЗСУ в Курській області РФ будується на тому, щоб завдавати ударів по території країни-агресора, а потім – стратегічного удару з деокупації власних територій. Конкретикою ведення операції займається Генштаб, і це має залишатис...

"Щоб вони знали, що помста - неминуча": Медведєв запропонував створити відкриту "базу ворогів" Росії

вівторок, 17 вересень 2024, 15:08

Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв висловив ідею створити відкриту громадську "базу ворогів" РФ із зазначенням їхніх персональних даних. Про це він написав у своєму телеграм-каналі, передають Патріоти України. Медведєв заявив, що остан...