Оце так! У Німеччині закликали скоротити постачання зброї для ЗСУ

Прем'єр німецької федеральної землі Саксонія Міхаель Кречмер закликав скоротити постачання зброї Україні та завив про необхідність дипломатичного вирішення війни. Про це Кречмер заявив, коментуючи суперечки про держбюджет ФРН, пише BILD, передають Патріоти України.

"Ми більше не можемо виділяти кошти на зброю Україні, щоб ця зброя була витрачена і ні до чого не призвела. Все має бути пропорційним. Підтримка - так, але ми бачимо, що досягаємо межі своїх можливостей", - наголосив німецький політик.

Також він висловив думку про те, що війна в Україні закінчиться не на полі бою, а за столом переговорів. До слова, раніше Кречмер закликав Київ погодитись на тимчасову втрату частини територій. Раніше саксонський прем'єр висловлювався за постачання російського газу та ремонт російського газопроводу "Північний потік", а також виступав проти передавання ЗСУ німецьких крилатих ракет Taurus.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...