"Оціночні суб'єктивні судження": Генштаб відреагував на заяву полковника Ноздрачова

В Генштабі сказали, що його заява не є позицією Генерального штабу та Збройних Сил України.

Полковник Олексій Ноздрачов. Фото: mil.in.ua.

Генеральний штаб ЗСУ відреагував на заяву Начальника Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України полковник Олексій Ноздрачов, що українські військові готові до реінтеграції з російськими військовими і бойовиками терористичних “ЛДНР”, але є проблема з ветеранами. Відповідна заява була оприлюднена на сторінці Генштабу на сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

В Генштабі сказали, що його заява не є позицією Генерального штабу та Збройних Сил України. Заява Генерального штабу ЗСУ:

Оціночні суб’єктивні судження, у тому числі політичного характеру, що висловлені сьогодні, 12 грудня, полковником Олексієм Ноздрачовим під час круглого столу у Національному інформаційному агентстві “УКРІНФОРМ” — не є позицією Генерального штабу та Збройних Сил України.
Начальник Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України полковник Олексій Ноздрачов не мав повноважень оприлюднювати будь-які заяви, що виходять за межі його службових обов’язків та компетенції очолюваного ним підрозділу. За даним фактом начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України призначено службове розслідування, про результати якого буде поінформовано додатково.

Нагадаємо, що відповідаючи на запитання журналіста чи існує майданчик для вирішення питань комунікації з окупованими територіями і ветеранами, полковник заявив про готовність української армії до реінтеграції з російською армією.

“Питання реінтеграції, це в першу чергу питання безпеки. Я вас хочу запевнити, що військовий і військовий росіянин, які проти нас воювали і продовжують воювати і навіть ті військові, які є у формуваннях Донецької і Луганської областей, якщо буде прийнято політичне рішення і імплементоване, вони реінтегруються дуже швидко. Тому що всеж-таки крім національної ідеї існують військові традиції. І порозумітись військовим росіянам і військовим українцям, навіть якщо вони були ворогами, краще. Але не забувайте, що існують праворадикальні рухи, які державою не контролюються державою (не будемо вдаватися в деталі). Беремо загальну картинку, праворадикалізм зараз випущений безконтрольно і немає (крім спеціальних служб) державної політики щодо реінтеграції саме цих ветеранів (а іноді не завжди ветеранів, а іноді не завжди людей, які піклуються про безпеку держави), до державної політики та реінтеграції до ініціатив”, – заявив він.

Полковник додав, що “ми зможемо вдало реінтегрувати Донецьку та Луганську області, якщо сильне українське суспільство займеться реінтеграцією іншої частини суспільства”.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...