Озвучив незручну правду? Трамп хоче звільнити радника, який казав, що йому пропонували очолити Міноборони України

Білий дім має намір зобразити будь-які звільнення як частину скорочення штату, а не як помсту.

Білий дім зважує план звільнення з Ради національної безпеки підполковника Александра Віндмана, який свідчив у розслідуванні імпічменту президента Дональда Трампа. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Bloomberg.

Білий дім хоче позиціонувати цей крок як частину ширших зусиль щодо зменшення зовнішньополітичної бюрократії, сказали двоє людей, знайомих з цим питанням. Якими б не були кроки адміністрації президента, вони відбудуться після того, як Сенат у середу виправдав Трампа. Білий дім має намір зобразити будь-які звільнення як частину скорочення штату, а не як помсту, на думку співрозмовників.

Деякі чиновники, яких мають відсторонити, будуть перепризначені на інші посади через те, що вони сприймаються як нелояльні до президента. Про це три особи, знайомі з цим питанням, заявили за умови анонімності.

Нагадаємо, 19 листопада під час відкритого слухання у Палаті представників в рамках розгляду справи про імпічмент Віндман, підполковник армії США та експерт з питань України в Раді нацбезпеки, заявив, що йому пропонували посаду міністра оборони України.

Під час слухань Віндман також заявив, що вважав "недоречною" телефонну розмову президента США Дональда Трампа з українським лідером Володимиром Зеленським. Перед цим він давав свідчення за закритими дверима і тоді сказав, що із розмови йому стало зрозуміло, що Україна не отримає військову допомогу, поки не зробить те, що хотів Трамп.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...