Падіння російського Іл-76 у Бєлгороді: У ГУР підтвердили, що на сьогодні готувався обмін полоненими з РФ

У Головному управлінні розвідки Міноборони України підтвердили, що на сьогодні готувався обмін полоненими між Росією та Україною. Про це заявив представник ГУР Андрій Юсов, передає Радіо Свобода.

"Але я можу констатувати, що запланований на сьогодні обмін наразі не відбувається", — сказав він.

За словами Юсова, інформація про те, що військовополонені могли перебувати у літаку Іл-76, який впав у Бєлгородській області, озвучена російською стороною, наразі перевіряється.

Голова комітету з оборони Андрій Картаполов на засіданні Держдуми РФ заявив, що слідом за розбитим літаком у Бєлгородській області летів ще один Іл-76 з 80 українськими військовополоненими: "Його вдалося розвернути".

Картаполов також заявив, що обміни полоненими тепер, ймовірно, буде поставлено на паузу.

"Тепер про обмін мови йти не може", — сказав він.

Він також заявив, що літак нібито збили українські військові за допомогою західної зброї.

Що відомо про авіакатастрофу Іл-76 у Росії

24 січня у Корочанському районі Білгородської області Росії впав військово-транспортний літак Іл-76. У Міноборони РФ заявили, що на борту перебували 65 українських військовополонених, яких везли на обмін. У Міноборони України не змогли наразі підтвердити, що літак уразили українські Сили оборони, оскільки "ще з’ясовують інформацію".

У Росії виникли проблеми з ракетами з КНДР - половина вибухнула у повітрі

четвер, 9 травень 2024, 6:48

Близько половини північнокорейських ракет, якими Росія вдарила по Україні, не долетіли до цілі. Відсоток несправності високий. Про це у коментарі Reuters розповіли в Офісі генерального прокурора України. За словами Офіса, всього прокурори вивчили уламк...

Хитрий хід: У Forbes дізналися, як українські надводні дрони стали вбивцями російських гелікоптерів

четвер, 9 травень 2024, 6:24

Триває повномасштабна війна в Україні, і стала відома важлива особливість українських безпілотних надводних апаратів - вони, схоже, мають власні ракети для протиповітряної оборони. Як пише Forbes, може йтися про радянську керовану Р-73 класу повітря-по...