Палає "зелений дах" зрадника - не тих "чортів" ганяють: СБУ знову закрила провадження щодо погроз Портнова прокурору Божку

Наприкінці листопада минулого року Божко поскаржився на дії Андрія Портнова у Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури Київської області, після чого вкотре отримав погрози від екс-чиновника.

Служба безпеки України 6 серпня закрила кримінальне провадження щодо погроз ексзаступника голови Адміністрації Президента Януковича Андрія Портнова прокурору Олександру Божку. Про це "Слідству.Інфо" повідомив сам Божко, передають Патріоти України.

"Вчора мені надійшло повідомлення зі Служби безпеки. З нього мені стало відомо про закриття кримінального провадження 6 серпня у зв’язку із закінченням строків досудового розслідування", — сказав він.

Це вже вдруге Служба безпеки закриває справу щодо погроз Портнова прокурору. Так, у квітні СБУ обґрунтовувала закриття кримінального провадження "відсутністю складу кримінального правопорушення". Та у липні Олександр Божко оскаржив у суді постанову слідчого. Суддя Шевченківського райсуду зобов’язав Службу безпеки поновити слідство.

Водночас, після рішення суду в липні до закінчення строків досудового розслідування залишалося лише шість днів. Відтак, слідчий СБУ попросив у суду продовження строків ще на один рік, пояснюючи це необхідністю провести кілька експертиз та допитів. Та суддя не задовольнив це клопотання. Зокрема тому, що, як зазначає суддя, для органу досудового слідства не було жодних перешкод для проведення допитів та експертиз раніше.

"Семантико-текстуальна експертиза призначена постановою слідчого лише в березні 2020 року, з посиланням на показання ОСОБА_1 (Олександра Божка. — Ред.). Проте вагомих даних в підтвердження об’єктивних причин неможливості проведення такої процесуальної дії раніше, в межах строку, визначеного законом, стороною обвинувачення в суді не надано при тому, що ОСОБА_1 (Олександр Божко. — Ред.) неодноразово допитаний в межах даного кримінального провадження ще з квітня 2019 року", — йдеться в ухвалі.

У Росії розробили секретний документ із планом, як послабити західних противників, зокрема США

четвер, 18 квітень 2024, 18:44

Міністерство закордонних справ країни-агресора Росії розробляє плани, щоб спробувати послабити своїх західних противників, включно зі США, і використати війну в Україні для створення нового глобального устрою. Про це 17 квітня пише The Washington Post ...

"Якщо розглядати літню кампанію": Полковник ЗСУ назвав два українських міста, які під загрозою окупації

четвер, 18 квітень 2024, 18:22

Під час літнього наступу Росія, ймовірно, зосереджуватиме свої головні зусилля у напрямку Часового Яру й Покровська. Таку думку висловив військовий експерт, полковник ЗСУ, речник Генерального штабу ЗСУ (2014-2017 рр.) Владислав Селезньов в етері телека...