Палаючі шини і сльозогінний газ, поранені: У Чорногорії сутички через інтронізацію предстоятеля Церкви від "старшого брата"

Чорногорці прагнуть незалежності своєї помісної Церкви від Сербської патріархії і просять Константинопольського патріарха про Томос. Адже Православна традиція полягає в тому, що окрема держава, або навіть окрема історична область мають право на Томос

Поліція Чорногорії декілька разів застосовувала сльозогінний газ проти протестувальників у місті Цетіньє, де проходить інтронізація нового митрополита Сербської православної церкви, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання Vijesti.

Протестувальники починаючи з суботи блокували в’їзди у Цетіньє, звівши барикади з палаючих шин. Через це у місто не зміг потрапити автобус з духовенством із Подгориці. Протести відбуваються також у кількох місцях у Цетіньє, зокрема у центрі міста.

Поліція повідомила про вісьмох затриманих і одного арештованого за напад на працівника правоохоронних органів під час виконання службових обов’язків.

Повідомляється, що двоє поліцейських і кілька протестувальників отримали поранення. Поліція декілька разів застосовувала сльозогінний газ і світлошумові гранати.

Тим часом на території монастиря у Цетіньє після 10 ранку за місцевим часом завершилась церемонія інтронізації Йоанікія II на вищу духовну посаду - митрополита Чорногорії та архієпископа Цетіньє, проти чого виступали мітингарі.

Оновлено: Помічник директора поліцейської адміністрації Драган Горович повідомив, що під час заворушень у Цетіньє, де проходила інтронізація митрополита Сербської православної церкви, постраждали близько 20 поліцейських.

Після інтронізації митрополита Йоанікія у Цетинському монастирі ситуація у місті нормалізувалася, й наразі вона спокійна та стабільна.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...