Пандемія коронавірусу: Армія Бразилії просить префектів перерахувати вільні місця на кладовищах

Командування першим військовим округом Бразилії запросило у префектів муніципалітетів інформацію про "кількість кладовищ, вільних місць для поховань і можливості щоденної організації похорону".

Про це повідомив префект міста Трес-Ріос (південно-східний штат Ріо-де-Жанейро) Жозімар Салес. Ця інформація потрібна дуже терміново "в зв'язку з пандемією COVID-19", уточнюється в документі, копію якого чиновник продемонстрував у Facebook, передають Патріоти України.

"Як мер Трес-Ріос, хочу заявити, що ми вживаємо всіх можливих заходів для того, щоб зберегти життя. Ми прекрасно розуміємо ті жертви, на які нам доводиться йти, і ті труднощі, з якими нам доведеться зіткнутися в майбутні місяці, а може і роки. І коли я бачу такий запит про кількість кладовищ, вільних місць для поховань і можливості щоденної організації похорону, що виходить від такого поважного джерела, як Збройні сили Бразилії, я не можу послабити [карантинні] заходи", - заявив Салес у відеозверненні.

"Раз війська про це запитують, значить вони допускають можливість хаосу в державній системі охорони здоров'я", - підсумував міський голова.
У прес-службі Об'єднаного східного командування газеті Globo підтвердили, що документ є справжнім, уточнивши, що війська "планують свої дії, виходячи з досліджень гіпотетично можливих сценаріїв, з метою полегшення несприятливих наслідків пандемії для суспільства". "Документ має на меті - зібрати дані для вивчення одного з можливих сценаріїв", - цитує видання відповідь ЗС країни.
Перший випадок зараження коронавірусом в Бразилії був підтверджений 26 лютого в Сан-Паулу. До теперішнього часу в країні виявлено понад 30 тис. випадків інфікування, померли понад 1,9 тис. осіб, рівень смертності - 6,3%. Згідно з оновленого 16 квітня зведення, за тиждень число смертей збільшилося на 82,4%. За оцінками Міністерства охорони здоров'я, в квітні в Бразилії відбудеться різке зростання числа інфікованих коронавірусом, яке буде тривати три місяці і стабілізується до липня. У серпні влада країни очікує поступове зниження динаміки заражень, у вересні прогнозується спад.

Не був пристебнутим, а машина поїхала на заборонений сигнал світлофора: В Ізраїлі міністр нацбезпеки потрапив у ДТП

субота, 27 квітень 2024, 18:44

Увечері 26 квітня в місті Рамла в Ізраїлі в ДТП потрапив автомобіль, у якому їхав міністр національної безпеки Ізраїлю Ітамар Бен-Гвір. Про це повідомило видання Ynet, передають Патріоти України. Бен-Гвір потрапив в аварію після того, як їхав із місця ...

Російська ракета впала поряд з кордоном Польщі - Туск

субота, 27 квітень 2024, 16:29

Вночі проти 27 квітня одна з російських ракет, якими РФ завдавала ударів по Україні, впала за 15 км від кордону з Польщею. Про це прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив у Мережі Х, передають Патріоти України. "На Львівський район сьогодні впали ...