Pandora Зеленського. Крок №2: Розслідувачі відкрили доступ до компрометуючих документів

Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) виклав у відкритий доступ інформацію про понад 15 тисяч офшорних компаній, фондів, трастів та інших організацій. Вони доступні для перегляду в базі даних ICIJ під назвою Offshore Leaks, зазначають Патріоти України.

Результати дослідження Pandora Papers були оприлюднені 3 жовтня. Журналісти отримали доступ до майже 12 мільйонів конфіденційних файлів від 14 компаній, що надають фінансові послуги у офшорах.

Зазначимо також, що незважаючи на спротив Офісу президента Зеленського ЗМІ опублікували розслідування «Офшор 95», на основі матеріалів Pandora Parers. В цьому розслідуванні йдеться про те, що Володимир Зеленський та його соратники могли створити мережу офшорів у період 2012-2019 років, аби уникнути сплати податків в Україні. могли отримувати десятки мільйонів доларів від Ігоря Коломойського. Також розслідування виявило причетність президента і цих фірм до переказу на офшорні рахунки 40 млн доларів з Приватбанку від структур, пов’язаних з олігархом Ігорем Коломойським.

Крім того, згідно з матеріалами розслідування Pandora Parers, у Лондоні розташована одна з квартир, яку придбав президент України Володимир Зеленський і оформив на осіб із найближчого оточення. Після публікації цієї інформації українська громада в Лондоні провела акцію протесту під будинком, де розташована квартира Зеленського.

“Кожен має відповідати за свої вчинки. Нехай Зеленський відповідає за свої вчинки перед громадянами України. Нехай поверне гроші в Україну. Продасть квартиру чи продасть пару квартир… Нехай їх задекларує”, – висловили обурення активісти тим, що Зеленський причетний до корупційних оборудок та приховував свої реальні доходи.

Скандал пов’язаний з розкриттям офшорів президента Зеленського суттєво вплинув на його підтримку в Україні. Після оприлюднення розслідування Pandora Parers соціологічні служби зафіксували різке падіння рейтингу Володимира Зеленського.

Зокрема, опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) 15-18 жовтня 2021 року зафіксувало, що 56,9% українців вірять, що Володимир Зеленський та його бізнес-партнери володіють офшорними рахунками за кордоном, а Ігор Коломойський виводив кошти з ПриватБанку, в тому числі через “95 квартал”.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...