Паніка наростає: Кремль після провалу на Курщині намагається зачистити свій інфопростір, - ISW

Після прориву в Курській області російська влада Росії продовжила вносити в український чорний список російських воєнкорів. Про це інформує ISW, передають Патріоти України.

На першій зустрічі новопризначеного міністра оборони РФ Андрія Бєлоусова та російських мілблогерів 10 червня були присутні члени Адміністрації президента, і це перший показник розширення контролю адміністрації над усією російською медіа-інфраструктурою.

"Очевидна консолідація Адміністрацією президента двох окремих інформаційних механізмів – внутрішньої пропагандистської машини, спрямованої на забезпечення політичної стабільності в Росії, та зовнішніх механізмів інформаційної війни – є небезпечним кроком для Путіна в період інформаційної війни, оскільки спрощені системи контролю за ЗМІ є небезпечними", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, перший заступник глави адміністрації президента Росії Сергій Кирієнко все більше розширює контроль адміністрації над російським інформаційним простором і політикою принаймні після заколоту Групи Вагнера в червні 2023 року.

ISW також оцінив, що Кремль, схоже, намагається поспішно створити новий інформаційний простір, який переважно містить джерела, пов’язані з Кремлем, у відповідь на українське вторгнення в Курську область, а російський уряд продовжує вносити в чорний список російських мілблогерів, політичних оглядачів тощо.

В ISW оцінили, як довго Росія зможе утримувати ініціативу на сході України

неділя, 18 серпень 2024, 18:33

Війська Російської Федерації не зможуть нескінченно довго утримувати наступальну ініціативу на всій території східної України, передають Патріоти України з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW). У звіті констатували, що на сьогоднішній ден...

Мінус один: У Курській області українські десантники затрофеїли новітній танк росіян Т-90М (відео)

неділя, 18 серпень 2024, 18:20

Українські десантники під час операції у Курській області затрофеїли новітній російський танк Т-90М "Прорив". Росіяни покинули його без бою, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади. Я...