Паніка наростає: Окупанти, ймовірно, вже вивозять речі з Севастопольських бухт, - Гуменюк

Російські окупанти, імовірно, розпочали передислокацію Чорноморського флоту РФ у напрямку Новоросійська після новин про передачу Україні Британією далекобійних ракет. Упродовж минулого тижня фіксувалися ознаки вивезення загарбниками речей з Севастопольських бухт, передають Патріоти України.

Зокрема, спостерігалася активізація курсування великих десантних кораблів РФ між Севастополем та Новоросійськом. Про це в ефірі "24 каналу" розповіла начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Вона зазначила, що загарбники у Криму з тривогою зустріли новину про передачу Великою Британією Україні далекобійних ракет.

"Дислокація для них (російських кораблів. – Ред.) поки що залишається та сама. Вони маневрують між Тарханкутом і в бік Новоросійська тяжіють. Але певна активність великих десантних кораблів в морі, наприклад, минулого тижня могла свідчити, що вони вивозять речі з Севастопольських бухт, переміщуючи їх у Новоросійськ", – зауважила Гуменюк.

За її словами, на користь версії про передислокацію свідчить бодай той факт, що активізація курсування великих десантних кораблів спостерігається, а спроби висадити десант на підконтрольне Україні узбережжя – ні.

"Навряд чи у них є стільки людей, які готові там заповнити 7 великих десантних кораблів і бути готовими підійти на відстань до берега, який контролює Україна, щоб висадитись. Тому що підходу туди не було, а курсування між Севастополем та Новоросійськом ми спостерігали. Цілком імовірно, що певна передислокація у них відбувається",– сказала вона.

Пришвидшеного темпу вивезення майна з Севастополя у ЗСУ не фіксують, однак спостерігають "певну активізацію".

"Самі кораблі досить часто заходять саме в порти РФ безпосередньо на новоросійському напрямку. І ми спостерігаємо, що ракетоносії продовжують чергування в морі. Тобто вони перебувають у розосередженому стані, щоб не бути зібраними в одному конкретному місці та не бути ураженими", – додала Гуменюк.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...