Пантуркізм у дії: Турецька армія освоюється у Середній Азії, "м'якому підбрюшші" Росії

22 березня на полігоні «Термез» в Південно-західному особливому військовому окрузі стартували тактико-спеціальні навчання спеціальних підрозділів Збройних сил Узбекистану і Туреччини. Як повідомило Міністерство оборони Узбекистану, навчання триватимуть до 27 березня, передають Патріоти України.

«У перший день навчань військовослужбовці двох країн подолали 15-кілометрову комплексну тактичну смугу, виконали елементи ближнього бою, провели показові стрільби в складі бойових двійок, трійок, четвірок і відпрацювали виживання в екстремальних умовах», - йдеться в офіційному повідомленні.
Повідомляється, що на полігоні також були організовані спортивні змагання між узбецькими і турецькими військовослужбовцями. Нагадаємо, що в ході свого візиту в Ташкент 27 жовтня 2020 року міністр оборони Туреччини Хулусі Акар підписав угоду про військово-фінансове співробітництво з Узбекистаном.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...