Папа Франциск в Угорщині зустрівся з підсанкційним митрополитом РПЦ Іларіоном

Папа Франциск привітав митрополита Іларіона обіймами (Фото:Twitter / Vatican News)

Папа Римський Франциск під час свого візиту до Угорщини зустрівся з митрополитом Будапештським і Угорським, колишнім головою Відділу зовнішніх зв’язків московського патріархату Іларіоном, проти якого в Україні запроваджені санкції. Його ще називають «міністром закордонних справ» патріарха Кирила. Про це повідомляє Vatican News, передають Патріоти України.

Зустріч відбулася в Нунціатурі — посольстві Святого Престолу в Будапешті та тривала близько 20 хвилин. Зазначається, що аудієнція не була частиною офіційної програми.

Глава католицької церкви привітав митрополита Іларіона обіймами та поцілував його наперсний хрест. Востаннє Папа Франциск та митрополит Іларіон зустрічалися 22 грудня 2021 року у Ватикані. Тоді вони обговорили «деякі питання спільного занепокоєння» та зобов’язалися «шукати конкретні людські та духовні відповіді».

Вперше Франциск зустрівся з Іларіоном 20 березня 2013 року, тобто наступного дня після того, як став главою католицької церкви.

З 30 вересня 2022 року за рішенням Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України митрополит Іларіон перебуває під санкціями в Україні.

19 квітня повідомлялося, що Папа Римський Франциск говоритиме про війну Росії проти України під час майбутнього візиту до Угорщини.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...