Папа Римський у Будапешті помолився за "мученицькі український та російський народи"

Папа Римський Франциск закінчив свій триденний візит до Угорщини недільною службою на площі Лайоша Кошута в Будапешті. Під час служби понтифік говорив про війну в Україні. Про це пише Vatican News, передають Патріоти України.

"Пресвята Діво, зглянься над народами, які страждають. Поглянь, насамперед, на сусідній мученицький український народ і на російський народ, посвячені Тобі. Ти, що є Царицею миру, влий у серця людей та провідників народів прагнення будувати мир, давати молодим поколінням прийдешнє надії, а не війни, майбутнє, наповнене колисками, а не гробами, світ братів і сестер, а не стін", – проголосив він.

Папа Римський також подякував представникам угорської влади, єпископам, священикам та всім, хто був залучений до організації цього візиту.

Серед присутніх на службі в Будапешті були президентка Угорщини Каталін Новак та прем'єр-міністр країни Віктор Орбан.

Фінал не скоро? У США дали прогноз щодо тривалості війни в Україні та пояснили, на що робить ставку Путін

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:24

Російський диктатор Володимир Путін сприймає внутрішні та міжнародні обставини як такі, що розвиваються на його користь. Ймовірно, він продовжить дотримуватися агресивної стратегії в Україні, перспективи завершення війни найближчим часом є малоймовірни...

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...