"Парад конфіскацій": для Росії все тільки починається, - Голобуцький

"Канадський Мінфін, після того, як міністри фінансів G7 домовились виділити на підтримку економіки України майже $20 млрд, заявив: "Канада вважає доречним фінансувати Україну за рахунок коштів росії, готується відповідний законопроєкт". Рішення лежало на поверхні - і ми про це почали казати ще з кінця лютого, - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Репарації - репараціями, але якщо є готові заморожені кошти Держрезерву РФ, якщо є доступне майно росії і російських олігархів за кордоном - то цим гріх не скористатись. І зменшити головний біль і Україні, і союзникам щодо джерел відновлення зруйнованої росією економіки.

Інше рішення, спроможне подолати поточні економічні проблеми ЄС, поки так і лишається "лежати на поверхні" - бо США тільки почали оприлюднювати задачу війни "максимально ослабити росію", про наступну фрагментацію говорить поки тільки сам Кремль і ми. Йдеться про взяття під зовнішнє управління підприємств видобувних галузей росії. Простіше кажучи: про майже безкоштовне забезпечення Європи як мінімум газом і нафтою на пару десятків років (що заспокоїть європейський електорат). А там і термін покарання росії скінчиться, і родовища якраз вичерпаються, і технології вийдуть на новий рівень, коли енергетика не потребуватиме вуглеводнів.
Однак перший крок - відбудова зруйнованого росією коштом самої росії - поки тільки починає набувати правового оформлення. І ми, і союзники чекаємо цього з однаковим ентузіазмом".

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...