"Паралізує" без військових дій: Заступник генсека НАТО розсекретив плани Путіна щодо Молдови

Війська Російської Федерації не атакуватимуть Молдову військовим шляхом, а спробують паралізувати її гібридною війною. Про це заявив румунський політик, спікер Сенату-верхньої палати парламенту Румунії, заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоана, передають Патріоти України.

"Наразі немає безпосередньої загрози для Молдови, тому що Москва не змогла захопити Одесу і прийти до Румунський політик очікує, що гібридні дії Росії проти Кишинева можуть бути повторенням схем, які застосовувалися в інших країнах в останні роки.

"Наприклад, у 2006 році Кремль намагався використати весь свій арсенал гібридної війни в Чорногорії. Тепер подібне може бути в Молдові" , - сказав Джоана.

Він зазначив, що інструменти, які використовує Росія в Молдові, включатимуть спроби викликати хаос у діяльності органів державної влади, внутрішню дестабілізаційну діяльність через соціальні протести чи кібератаки. "У Молдови є шанс вирватися зі своєї нинішньої стратегічної двозначності та мати краще життя в Європі", - сказав румунський політик, підкресливши, що членство Кишинева як в ЄС, так і в НАТО є реалістичним.

Сподівалися "проскочити в дамки": На гарячій ділянці фронту росіяни раптово кинулу на прорив бронетехніку, в ЗСУ показали, що було далі (відео)

четвер, 9 травень 2024, 18:40

Командування окупантів вирішило, що настав вдалий момент тупцюванню малих піхотних груп у м'ясних штурмах поступитись лихій бронетанковій атаці. Українці погодились, що момент ворог обрав дійсно дуже вдало. Українські захисники знищили ворожу важку тех...

Щось в Москві здохло: Росія скасувала розшук Зеленського і і Порошенка - ЗМІ

четвер, 9 травень 2024, 18:30

Президента України Володимира Зеленського та колишнього президента Петра Порошенка прибрали з бази розшуку МВС РФ. Про це повідомила Медіазона у четвер, 9 травня. . "Картки розшуку глав України зникли невдовзі після того, як 4 травня їх випадково вияв...