Парамедикиня вже вдома: З полону окупантів вдалося звільнити "Тайру"

Президент України Володимир Зеленський приголомшив українців хорошою новиною. Україні вдалося звільнити з російського полону парамедикиню "Тайру" – Юлію Паєвську. "Тайра" вже перебуває вдома. Про це Володимир Зеленський розповів під час своєї вечірньої промови 17 червня, передають Патріоти України.

Коли саме парамедикиню звільнили з ворожого полону – невідомо. Зеленський натякнув, що раніше про це говорити не міг. Також він додав, що українська сторона працюватиме над тим, щоб додому повернулися усі українці та українки, які наразі перебувають в полоні у російських загарбників.

"Сьогодні вже можу повідомити про це: вдалося звільнити з полону "Тайру", українського парамедика Юлію Паєвську. Я вдячний усім, хто працював на цей результат. "Тайра" вже вдома. Будемо працювати й надалі, щоб забрати всіх", – сказав глава держави.

Що потрібно знати про Юлію Паєвську

Юлія Паєвська з позивним "Тайра" 8 років рятувала життя військовим та цивільним на Донбасі. Після 24 лютого провела в блокадному Маріуполі близько двох тижнів, потрапивши до росіян у полон 16 березня.

Весь цей час вона записувала відео, щоб показати світу, що відбувається у місті під час російського вторгнення. На флешці 2,6 гігабайта інформації, зокрема інформація про поранених.

Згодом журналісти оприлюднили кадри з нагрудної камери "Тайри". Там видно, як беруть у полон російських військових та гуманність парамедикині. Коли місцеві жителі запитали її та волонтерку, чи буде вона лікувати їхні поранення, вона сказала "так".

Також на відео чудово видно усі моменти війни, які не для слабкодухих: поранення людей, кров та моменти важкого порятунку, поранених діток. Коли їх не вдавалось рятувати, парамедикиню це проймало до сліз. Їй доводилось закривати очі хлопчику, який помер.

При цьому кадри з нагрудної камери підтвердили, що українська армія складається з гуманних та відповідальних військових, адже першу медичну допомогу вони надавали навіть пораненим російським солдатам.

Парамедикиня пояснила, що по-іншому з ними не можна, бо вони військовополонені. Однак місцеві люди на відео зауважили, що росіяни з українцями такі добрі не будуть.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...