Парламентська Асамблея НАТО одностайно визнала правлячий режим РФ рашизмом, а його агресію проти України - геноцидом

Парламентська Асамблея Організації Північноатлантичного договору (НАТО) одноголосно підтримала декларацію про визнання злочинів держави-агресора росії проти України геноцидом, а терористичний режим рф — рашизмом. Про це голова делегації Верховної Ради у парламентській асамблеї НАТО, депутат Верховної Ради від фракції «Слуга народу» Єгор Чернєв написав на своїй сторінці у Facebook.

«Парламентська Асамблея НАТО визнала злочини росії проти України геноцидом, а терористичний режим у росії — рашизмом. Одностайно. На сесії Асамблеї в Люксембурзі ми добилися ухвалення надзвичайно сильної декларації, яка буде мати далекосяжні політичні наслідки. Крім того, ПА НАТО закликала оголосити на саміті у Вільнюсі про те, що Україна стане членом Альянсу та погодить наступні конкретні кроки для вступу України до НАТО», — написав Чернєв.

Він назвав подію «дипломатичною перемогою» України.

«Усі наші ключові побажання щодо фінального тексту декларації враховані. Там є і підтримка міжнародного трибуналу, і допомога Україні до перемоги і після неї, і засудження ідеології „рашизму“, і відновлення територіальної цілісності, і санкції, і репарації, і план Маршалла, і багато іншого. Ми довго боролися за такі прямі та чіткі формулювання» , — додав парламентар. За його словами, наразі справа за урядами.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...