Партія Орбана розвішала в Угорщині білборди з критикою фон дер Ляйєн: Як вона відреагувала

В Угорщині розміщені білборди з критикою президентки ЄК / скріншот Правляча партія Угорщини "Фідес", яку очолює прем’єр-міністр Віктор Орбан, встановила білборди в країні , що спрямовані проти президентки Єврокомісії Урсули фогн дер Ляйєн. Як повідомляє Reuters, білборди в рамках передвиборчої кампанії до Європейського парламенту в червні наступного року були встановлені за одну ніч.

Вони зображують фон дер Ляйєн разом із Алексом Соросом, сином ліберального фінансиста угорського походження Джорджа Сороса, постійного об’єкта ворожнечі з боку партії Орбана "Фідес". На білбордах також розміщене гасло: "Не танцюймо під їхню дудку".

Реакція Єврокомісії

Водночас, за словами головного речника Європейської комісії Еріка Мамера, сама Урсула фон дер Ляйєн нейтрально відреагувала на розміщення таких білбордів.

"Я показав фото президенту. Вона й бровою не повела… абсолютно байдуже. Давайте прояснимо: ми знаємо, що це не вперше, можливо, не востаннє, у нас є справи. У нас є кризи, якими потрібно керувати, у нас є політика, яку потрібно впроваджувати, Угорщина є частиною Європейського Союзу... Вона сидить за столом переговорів", - цитує Мамера The Guardian.

Зазначається, що подібні білборди, на яких зображений попередник фон дер Ляйєн Жан-Клод Юнкер разом із старшим Соросом, викликали критику з боку Брюсселя в 2019 році. Партія "Фідес" зняла їх після погроз виключити її з Європарламенту.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...