"Партія поганих Ген", або Навіщо Кернес та Труханов зібралися в Раду", - журналіст

"Із наближенням виборів, виникає все більше політичних партій і союзів. Про намір завести в нову Верховну Раду свою політичну силу заявив і мер Харкова Геннадій Кернес, котрий разом з мером Одеси Геннадієм Трухановим, працює над створенням нової політичної партії, перший з'їзд якої відбудеться вже 2 червня в Харкові", - пише у своєму матеріалі Юлія Забєліна, повідомляють Патріоти України. Цитуємо далі:

"Про початок нового політичного проекту, Геннадій Кернес, який недавно активно підтримував колишнього президента Петра Порошенка, повідомив ще минулого тижня. "Підтверджую: ми з мером Одеси Геннадієм Трухановим справді поведемо в новий парламент партію. Партію людей, які чують інших людей, які працюють для інших людей, які розуміють проблеми інших людей і знають, як їх вирішити", — сказав він.

Але при цьому, Кернес повідомив, що навіть в разі проходження їхньої політичної сили до складу парламенту, і він, і Труханов залишаться міськими головами. Джерело, знайоме з ходом переговорів, каже "Апострофу", що саме в цьому спочатку і полягав задум. "Вони хочуть сформувати першу п'ятірку з мерів великих міст, які мають добрий рейтинг, але виключно з півдня та сходу. Але і Кернес, і Труханов мають намір залишитися мерами, вони не хочуть в Раду", - пояснив співрозмовник "Апострофа".

Співпрацю пропонували не тільки на Півдні та Сході. Наприклад, переговори велися і з мером Києва Віталієм Кличком, але він відмовився, так само, як і голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. У неї були непрості стосунки з Кернесом. Всупереч чуткам, не бере участі в процесі і мер Дніпра Борис Філатов: "У нас непрості стосунки з ним, і він сам непростий персонаж, тому об'єднуватися з ним, це буде більше головного болю, ніж користі".

Формувати нову політичну силу планується на базі партії Труханова "Довіряй справам". Саме цю партію планується використовувати для публічного позиціонування. Бігборди в зелених тонах вже з'явилися в Харкові. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат Мустафа Найєм. На бігборді зображений Геннадій Кернес із підписом: "Харків найкраще місто для життя в Україні". Хоча ще недавно, як розповідають джерела "Апострофа", Кернес мав намір контактувати з "Опозиційною платформою" та разом з ними йти на вибори. "Але потім він зрозумів, що з "Відродженням" йому краще", - пояснює співрозмовник видання.

До нового об'єднання планується залучити частину партії "Відродження", а також, мажоритарників-самовисуванців. Одним з них, за інформацією "Апострофа", є народний депутат Олександр Грановський, який нещодавно прописався у Харкові та кілька днів тому заявив, що виходить з "Блоку Петра Порошенка". Грановський збирається йти по 169 округу в Харкові, де раніше в Раду обирався "фронтовик" Олександр Кірш.

"Він особисто спілкується з Кернесом і отримує від нього повну підтримку. Хоча на тому ж окрузі є і Володимир Скоробагач (заступник голови Харківської облради). Якщо доведеться з ним змагатися, то це буде непросто", - зазначає співрозмовник.

До складу нової політсили увійде 15-20 мерів. За списками партії йтимуть мери таких міст, як Бахмут, Куп'янськ, та інших населених пунктів, де живуть понад 50-100 тис. людей. Але остаточний список обіцяють показати вже після з'їзду в Харкові, оскільки ще тривають переговори щодо квот. Очолити список нової партії має харківський мер Геннадій Кернес.

Фінансувати нову політсилу, яку вже охрестили "Партією поганих Ген", за даними джерел "Апострофа", будуть два бізнесмени - Ігор Коломойський і Павло Фукс, які тісно контактують один з одним.

"Коломойський вирішив зробити це на противагу "Опозиційному блоку", щоб взяти південний схід. Він же сказав Кернесу, що дає їм телеканал 1+1 для медійної підтримки. Але найбільше вони зорієнтовані на те, щоб завести в Раду мажоритарників під прапорами своєї сили", - пояснює співрозмовник.

Ніша південного сходу справді вельми досить ласа, тому що вона найбільш широка. Але вести гру на полі нинішнього "Опоблоку", враховуючи його рішення об'єднатися, досить складно. Це розуміють і в умовній "партії Кернеса-Труханова".

"Змагатися з "Об'єднаної платформою" та "Оппоблоком" новому проекту буде майже нереально, навіть незважаючи на те, що рейтинги підтримки Кернеса в Харкові зашкалюють", - пояснив "Апострофу" нардеп з групи "Відродження".

Учасники процесу нарікають і на коротку виборчу кампанію, під час якої їм просто не вдасться набрати підтримку, якої буде досить для подолання 5% бар'єру. Вони мали б шанс, якби бар'єр знизили до 3%, але зробити це не вдалося, оскільки зміни до виборчого законодавства, запропоновані командою президента Володимира Зеленського, були відкинуті Верховною Радою.

"Ми добре розуміємо, що якби кампанія тривала довше, хоча б півроку, ми би своїх п'ять відсотків завели точно, а так ми розраховуємо забезпечити великий відсоток мажоритарників", - зазначив співрозмовник, наближений до Кернеса. При цьому він все ж не виключив, що партія буде співпрацювати з об'єднаним "Опозиційним блоком".

Джерело: Апостроф

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...