Партія "Слуга народу" зареєструвала зміни до закону про статус Донбасу

Законопроєкт №2569, який зареєстрували лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія і глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко, передбачає продовження дії закону про особливий статус Донбасу до 2020 року.

Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія і глава однойменної політичної партії Олександр Корнієнко зареєстрували у Верховній Раді проєкт закону №2569 "Про внесення зміни до ст. 1 закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей". Текст документа ще не опубліковано на сайті парламенту, зазначають Патріоти України.

Корнієнко в коментарі ЗМІ підтвердив, що законодавча ініціатива передбачає продовження строку дії закону про особливий статус Донбасу до кінця 2020 року. У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на факти й докази, які вона демонструє.

Верховна Рада ухвалила закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей у вересні 2014 року (необхідність такого законодавства зафіксовано в Мінських угодах про врегулювання конфлікту на Донбасі). Парламент уже кілька разів продовжував його дію, востаннє – до 31 грудня 2019 року.

У ст. 10 цього закону зазначено, що всі його основні положення почнуть діяти тільки після проведення на Донбасі місцевих виборів за українським законодавством із дотриманням міжнародних стандартів. Інші статті закону не діють, зокрема про амністію та недопущення кримінального переслідування учасників подій на Донбасі; про право мовного самовизначення жителів Донбасу і можливість використання російської мови в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Парламент має намір розробити новий закон про особливий статус Донбасу в межах реалізації "формули Штайнмаєра", документ готуватимуть разом із громадськістю, заявляв спікер парламенту Дмитро Разумков.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...