Партія Зеленського визначилася із главами міністерств, ГПУ і СБУ: Названо прізвища

Президент України Володимир Зеленський запропонував залишити Арсена Авакова на посаді міністра внутрішніх справ. Про це 29 серпня заявила депутатка від фракції "СН" Роксолана Підласа, повідомляють Патріоти України.

За інформацією журналістів, питання повторного призначення Авакова міністром було одним із найбільш дискусійних на засіданні фракції. Шеф-редактор видання LB.ua Соня Кошкіна у своєму Telegram-каналі повідомила, що "Слуга народу" запропонувала главі МВС залишитися, але "на вельми цікавих умовах".

Інформоване джерело в кулуарах Ради повідомило, що Аваков буде очолювати МВС тимчасово, в межах двох місяців, тому що поки не встигли вибрати іншу кандидатуру.

Працювати разом з Аваковим будуть заступники, затверджені з "Слугою народу", один із яких очолить відомство.

Крім цього, були затверджені голови СБУ, Генпрокуратури. За інформацією нардепа і радника президента Микити Потураєва, посаду глави Служби безпеки отримає чинний в.о. Іван Баканов, а глави ГПУ – Руслан Рябошапка.

На посаду міністра закордонних справ запропонували Вадима Пристайка. На посаду глави Міноборони запропоновано бізнесмена Андрія Загороднюка.

Міністерство енергетики та екології очолить Олексій Оржель, міністерство з питань інформатизації – Михайло Федоров, Міносвіти очолить Ганна Новосад, за інфраструктурк відповідатиме Владислав Криклій, а на посаду голови МОЗ запропонували три кандидатури.

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...

Треба закрити небо: Пісторіус попросив Швейцарію передати Україні Patriot

середа, 8 травень 2024, 17:44

Німеччина виступила з ініціативою щодо зміцнення протиповітряної оборони України. Так, нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попросив свою швейцарську колегу Віолу Амхерд поставити Києву систему Patriot. Однак переговори явно не привели н...