"Партнер Коломойський уже трохи набрид Зеленському", - експерт

Українські олігархи не йдуть у високі технології, сучасне машинобудування, для них це - ризик. Та й не розуміються вони на цьому.

Володимир Зеленський - не загроза для олігархів. Але міжнародна спільнота вимагає зменшення їхнього впливу. Про це в інтерв'ю заявив керівник інформаційної агенції "Інтерфакс-Україна" Олександр Мартиненко, передають Патріоти України.

"Партнер Коломойський уже трохи набрид Зеленському, але відмовитися від нього сьогодні важко. Не забуваємо, що частина української економіки перебуває під його контролем. Враховувати інтереси олігархів - одна з ознак стилю президента Зеленського. Проте їхній вплив все одно зменшуватиметься. Наша економіка просто не продукує стільки ресурсів, щоб вони багатшали та міцніли. Олігархи багато втратили 2014-го та продовжують переживати складні часи. Головне завдання для них сьогодні - зберегти статки, а не примножити", - пояснює експерт.

За його словами, багато з них є представниками бізнесу ХХ століття - металургія, хімія. "Вони не йдуть у високі технології, сучасне машинобудування, для них це - ризик. Та й не розуміються вони на цьому. У світовому тренді успішні бізнесмени й компанії прагнуть у передові сфери, ІТ. Вони розуміють, що майбутнє – там. В той же час, наші намагаються зберегти ринки, що буде важче зробити з кожним роком. Якщо Євросоюз реалізує ідею Green Deal (Європейська Зелена угода — стратегія ЄС, що передбачає перетворення Європи до 2050 року на перший кліматично нейтральний континент зі стійкою економікою, вільною від викидів СО2 та незалежною від викопних ресурсів. - ред.), із 2025 року для нас можуть початися проблеми з виходом на європейські ринки.

У нас олігархи ще тримають партії, фінансують якісь громадські організації. Але наступний рік буде переломним у цьому - після виборів у США у деяких можуть виникнути серйозні проблеми", - додає експерт.

Джерело: Gazeta.ua

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...

"У нас закінчились всі ракети": Зеленський пояснив, чому окупантам вдалося знищити Трипільську ТЕС

вівторок, 16 квітень 2024, 11:25

Ворогу вдалося повністю знищити Трипільську ТЕС, оскільки повністю закінчились ракети для її захисту, заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю PBS, передають Патріоти України. "Трипільська ТЕС, а від неї залежить світло в Київському рег...