"Партнери хотіли б...": Зеленський висловився щодо зниження мобілізаційного віку

Президент України Володимир Зеленський назвав небезпечним кроком зниження мінімального граничного віку для призову на військову службу. Про це він заявив в інтерв'ю українським ЗМІ, що транслювали в ефірі загальнонаціонального телемарафону, передають Патріоти України.

Глава держави підтвердив інформацію про те, що західні партнери виступають за зниження порогу мобілізаційного віку. "Партнери хотіли б, щоб був зменшений вік (мобілізаційний, - ред.). У нас мобілізація з 25 років, і ми поки що не бачимо для чого запроваджувати ці зміни. Я вважаю, що наразі це небезпечно", - повідомив він.

Водночас зауважив, що оборонне відомство може укладати угоди з громадянами на контрактну службу віком до 25 років, пропонуючи спеціальні умови. "І тоді людина, якщо вона хоче служити в такій контрактній армії, має право йти і служити в будь-якому віці відповідно до чинного законодавства", - додав президент.

На півдні України спостерігаються "неприємні дзвіночки": Погорілий розповів, де тисне ворог і чим це загрожує

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 22:55

На півдні України спостерігаються "неприємні дзвіночки". Російські окупанти намагаються тиснути на різних ділянках. Про це у коментарі YouTube-каналу РБК-Україна розповів співзасновник і аналітик платформи Deep State Роман Погорілий, передають Патріот...

"Партнери хотіли б...": Зеленський висловився щодо зниження мобілізаційного віку

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 21:05

Президент України Володимир Зеленський назвав небезпечним кроком зниження мінімального граничного віку для призову на військову службу. Про це він заявив в інтерв'ю українським ЗМІ, що транслювали в ефірі загальнонаціонального телемарафону, передають П...