Парубій готовий скликати позачергову сесію "старої" Ради, як тільки Зеленський спроможеться грамотно оформити подання

До оголошення результатів виборів ЦВК Верховна Рада VIII скликання може збиратися в будь-який день на вимогу президента, якщо той не "перегорить" зі своїми терміновими законопроектами. Якщо Гаранту не хотілось лише зіпсувати конкурентам у четвер перегони.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій на закиди президента з юридичною освітою знов наголосив, що Володимир Зеленський неправильно оформив подання про проведення позачергової сесії парламенту. Якщо документи будуть оформлені правильно, він обіцяє тут же зібрати засідання. Відповідь Зеленському Парубій опублікував на своїй сторінці в Facebook, зазначають Патріоти України.

"Шановний пане Зеленський! Змушений знову повторити, що Ваше подання від 17 липня 2019 року було оформлено не у відповідності з вимогами чинного законодавства", - написав Парубій.

"Якщо Ви насправді хочете проведення позачергової сесії, а не демонстрації передвиборчого шоу, Ваш офіс без будь-яких труднощів міг би швидко і ефективно привести текст листа Президента України до Верховної Ради України у відповідність до вимог Закону і невідкладно передати у Апарат Парламенту. І, як я вже наголошував, у найкоротші терміни я забезпечу проведення позачергової сесії", - стверджує голова ВР.

Парубій обіцяє в разі надходження відповідного подання узгодити дату проведення позачергової сесії і підписати розпорядження про її підготовку.

"Вкотре звертаю Вашу увагу, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України", - написав Парубій.

"Що ж до самопожертви і звитяги, то необхідно мати достатньо особистих заслуг, щоби апелювати до таких високих якостей. Нагадаю — серед депутатів цього скликання є ветерани АТО, які визволяли з російської окупації українські міста, які проливали свою кров за Україну. Пам’ятайте це", - підсумував голова ВР.

Парубій обіцяє провести позачергову сесію ВР, якщо Зеленський правильно оформить подання 01

"України тут більше не буде": Пасічнику з Харківщини оголосили підозру за любов до РФ (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 19:51

Слідчі оголосили підозру 65-річному жителю селища Садовод у Великобурлуцькій громаді, який підтримував російських окупантів та публічно закликав односельців не визнавати державний суверенітет України, передають Патріоти України. Чоловік радів приходу о...

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...