Паспорти РФ в ОРДЛО: Тука розповів, яку відповідь готує Україна

Україна готує санкції через накази Кремля про спрощення процедур видачі паспортів РФ для мешканців окупованого Донбасу. Про це заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука заявив в ефірі Еспресо.TV, повідомляють Патріоти України.

"Ми провели в міністерстві відповідну нараду, готуємо відповідні урядові рішення, які мають нівелювати негативний вплив, пов'язаний з видачею російських паспортів. Сподіваюсь, наші західні та заокеанські партнери приєднаються до нас у цьому", - заявив він.

За словами Туки, цей процес створив новий етап інформаційної війни: у РФ показують фейкові сюжети про бабусю, яка вже "5 років живе у підвалі і мріє про російські паспорт".

"В Україні, водночас "медведчуківські" сили, які заграють з російською адміністрацією, вже почали розповідати, що київська хунта не забезпечує громадян окупованих територій ніякою підтримку, тому вони знедолені погодитись на пропозицію "братського народу".

З іншого поля будуть ультраправі націоналістичні організації, які будуть використовувати фейкові картинки про "величезні черги" охочих отримати російський паспорт. Вони будуть розповідати, що на Донбасі всі "сепари" і Донбас треба відрізати як гангрену", - зазначив Тука. Він додав, що це призведе до чергового розколу суспільства, яке "на руку" тільки Росії.

Джерело: Еспресо.ТV

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...