Жорстко паспортизували майже все працездатне населення: Правозахисники розповіли, скільки громадян України в ОРДЛО отримали російське громадянство

Москва набуває потужний аргумент для легалізації окупації

Станом на листопад 2020 року в ОРЛО видали 68,3 тисяч російських паспортів, в ОРДО - 95,93 тисяч. Паспорти РФ отримали понад 164 тис. українців, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донбасу, повідомляють Патріоти України з посиланням на Східну правозахисну групу.

"За інформацією наших джерел в ОРДЛО, а також наших співробітників (моніторів) в ОРДЛО, паспорти РФ, що видаються за спрощеною системою, отримали 164,34 тисячі громадян України...", - сказано в повідомленні.

Так, станом на листопад 2020 року в ОРЛО видали 68,3 тис. російських паспортів, в ОРДО - 95,93 тис.

"Людям, які проживають на підконтрольній українському уряду території і мають довідку ВПО, а в паспорті громадянина України у них стоїть прописка на території ОРДЛО, також оформляють паспорти РФ і записують в окрему чергу при оформленні", - пояснили правозахисники.

Зазначається, що в Міграційної служби РФ в Ростовській області фіксується фактичне місце проживання осіб, які оформили паспорт РФ.

Експерти СПГ вважають, що таким чином РФ готується до політичної дестабілізації ситуації в Україні та ескалації війни на Донбасі.

"Принаймні РФ точно заявлятиме про захист прав своїх громадян на території України", - переконані правозахисники.

Грабуть все: З Донеччини окупанти вивозять промислове обладнання під виглядом металобрухту

середа, 17 квітень 2024, 0:55

За даними національного спротиву, російські загарбники під виглядом металобрухту вивозять з окупованих територій Донецької області у Росію обладнання промислових підприємств, передають Патріоти України. Дослівно: "Чергова хвиля аудиту промислових підпр...

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...