"Патєрь нєт?": У Росії на параді-2024 було втричі менше техніки і вп'ятеро менше авіації, ніж у 2021-му

Демонстрація "військової могутності" рф виявилася менш переконливою, ніж перед війною і в перший рік війни з Україною.

Глядачі на Красній площі побачили 61 одиницю техніки — менше, ніж під час підготовки до параду обіцяв Шойгу (75). В останньому передвоєнному параді-2021 брало участь 197 одиниць техніки.

На відміну від 2022-го, на параді не було розрахунків бойових підрозділів (за винятком бригади військ залізниці). Уперше гвардійці перестали крокувати бруківкою ще минулого травня. Красною площею пройшли курсанти військових ВНЗ, представники військової поліції, Росгвардії, МНС, а також окремий розрахунок "учасників СВО".

Другий рік на параді немає широко розрекламованих "новітніх зразків" озброєнь — танка Т-14 "Армата", БМП "Курганець", самохідної гаубиці "Коаліція-СВ". Танк показали тільки один — Т-34 часів ВВВ.

Тепер "Армату" соромляться катати на параді. За два роки війни "новітній танк, що не має аналогів" так і не з'явився на фронті.

Були відсутніми і ЗРК ближнього радіуса "Панцир". На початку 2023-го ці комплекси встановили на дахах московських будинків і біля резиденції путіна.

Після двох років скасувань відбулася повітряна частина параду — але в усіченому вигляді. Над Красною площею пролетіли 15 літаків: дев’ять винищувачів Су-30 і Міг-29 і шусть штурмовиків Су-25. У 2021 році в повітряній частині брали участь 75 літаків і вертольотів.

"Бавовні" бути: Україна отримала далекобійні ракети ATACMS, які можуть уразити Керченський міст. - Forbes

понеділок, 20 травень 2024, 11:30

Сили оборони могли потопити російський тралер "Ковровец" у Севастополі за допомогою доправлених США ракетних комплексів Army Tactical Missile Systems (ATACMS). Про це 19 травня пише Forbes. . Видання зазначає, що порт Севастополя в окупованому Росією ...

У Луганську прогриміли вибухи - повідомляють про влучання в базу підготовки окупантів

понеділок, 20 травень 2024, 10:58

В окупованому російською армією Луганську в районі селища Ювілейне 20 травня зафіксована серія вибухів. Повідомляють про влучання в "академію внутрішніх справ". За інформацією від місцевих мешканців, вибухів було близько восьми і лише один раз спрацюва...