"Патєрь нєт"? У Росії засекретили статистику, яка розкриває масштаб втрат у війні проти України

Федеральна служба державної статистики РФ засекретила статистику про смертність своїх громадян із зовнішніх причин. Сюди відносяться й дані, за якими раніше самі росіяни мали бодай якесь уявлення про їхні втрати у війні проти України, передають Патріоти України.

Про це пише інтернет-видання The Moscow Times із головним офісом в Амстердамі (Нідерланди). Воно послалося також на російського демографа.

Той зазначив, що минулої п'ятниці, 12 липня, Росстат виклав нову збірку з природного руху населення РФ, яка стала ще на дві таблиці меншою. Зокрема, там не виявилося даних про кількість померлих від зовнішніх причин смерті за суб'єктами РФ і про смертність населення від зовнішніх причин смерті за суб'єктами РФ.

"А таблиці померлі за віком і класом причин замінили на рівні освіти, тобто приховують докладні дані із зовнішніх причин", – заявив демограф Олексій Ракша.

Вас може зацікавити:Штрафи і не тільки: що чекає на чоловіків, які не оновили дані в ТЦК, після 16 липня

Вас може зацікавити:Українцям розповіли, яку запасати їжу: як готуватися до можливих масштабних відключень електроенергії

Російське видання пише, що до зовнішніх причин у статистиці Росстату відносять вбивства, самогубства, загибель у ДТП. Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, журналісти використовували ці дані для оцінювання втрат армії РФ у війні.

"Згідно з підрахунками "Медіазони" та ВВС, втрати російської армії становлять понад 58 тис. осіб. Зі свого боку дослідники "Медузи" оцінили російські втрати у 120 тис. солдатів", – йдеться у публікації.

За даними Генерального штабу ЗСУ, від початку повномасштабної війни (з 24 лютого 2022 року й до сьогодні) Росія втратила в Україні щонайменше 562 510 військовослужбовців (убитими й пораненими).

Проукраїнська політика ЄС залишається в силі, а оборонна посилиться: Фон дер Ляєн переобрали головою Єврокомісії

четвер, 18 липень 2024, 16:12

Європарламент переобрав Урсулу фон дер Ляєн головою Єврокомісії на другий п’ятирічний термін. Про це стало відомо в четвер, 18 липня. . За результатами таємного голосування кандидатуру фон дер Ляєн підтримав 401 депутат Європарламенту, проти – 284. ....

"Наші гармаші чудово знають свою роботу": Селезньов спрогнозував, чи зможуть окупанти зайти на правий берег Херсонщини

четвер, 18 липень 2024, 15:57

Військовий експерт, полковник ЗСУ, ексречник Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов спрогнозував, чи зможуть російські окупанти зайти на правий берег Херсонщини, передають Патріоти України. "Ворог може спробувати, але це буде фатальним для нього. В...