Patriot - це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи, - Ллойд Остін

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, яку транслював "Голос Америки", передають Патріоти України.

"Що ми можемо зробити в цій сфері – ще буде видно, ми продовжуємо працювати. Всі країни, в яких є Patriot, дуже цінують ці системи, але сподіваюся, що ми зможемо разом с іншими країнами знайти вихід", – сказав він.

Остін зазначив, що мав двосторонні зустрічі з європейськими партнерами з приводу необхідних систем ППО. "Хочу наголосити, що це не лише Patriot, інші системи теж потрібні. Тому хочу застерегти, щоб ми не вважали, що Patriot – це "срібна куля" (просте рішення для складної проблеми. – ред.). Потрібна інтегрована система протиракетного захисту, щоб змінити хід війни", – сказав голова Пентагону.

За словами Остіна, йде робота над тим, щоб отримати й інші системи, які можливо швидше поставити до України.

Велика небезпека? Армія Путіна знайшла слабке місце в обороні ЗСУ і спробує наступати, - експерт

вівторок, 7 травень 2024, 15:30

Оборона української армії в районі села Очеретине Донецької області виявилася найслабшою. Російська окупаційна армія скористалася цим, намагається вводити на цю ділянку фронту нові сили та нарощувати зусилля. Таку думку OBOZ.UA висловив ексзаступник на...

У Повітряних силах розповіли про навчання пілотів на F-16

вівторок, 7 травень 2024, 14:56

В Україні очікують якнайшвидшого прибуття винищувачів F-16. Тим часом українські пілоти проходять три етапи навчання та підготовки для опанування судна. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передають Па...