Патрульний катер "Старобільськ" провів стрільби з 25-мм установки (відео)

За легендою навчань екіпаж вів бій одиночного катера з кораблем умовного противника, здійснював прикриття висадки морського десанту та придушення нападу механізованого підрозділу ворога.

Патрульний катер «Старобільськ» (Р191) типу «Island» провів стрільби з раніше встановленої 25-мм корабельної артилерійської установки. Про це повідомляє Бриз МО України, передають Патріоти України.

Стрільби відбулися в ході виконання навчально-бойових завдань у Чорному морі патрульними катерами «Слов’янськ» (P190) та «Старобільськ» (Р191), а також розвідувального корабля «Переяслав» (А512).

За легендою навчань екіпаж вів бій одиночного катера з кораблем умовного противника, здійснював прикриття висадки морського десанту та придушення нападу механізованого підрозділу ворога. У взаємодії з підрозділами морської авіації, екіпаж катеру також відпрацював відбиття повітряного нападу противника і вправлявся у веденні вогню по повітряним мішеням.

Екіпаж катеру відбивав умовну атаку ворожих водолазів і диверсантів, залучивши до роботи швидкісний бортовий катер «Willard». По закінченню навчально-бойових вправ українські моряки отримали завдання на супроводження українського розвідувального корабля «Переяслав».

Нагадаємо, що на два переданих від США патрульних катери «Старобільськ» та «Слов’янськ» типу Island були встановлені стволи та автомати з 25-мм спареної корабельної артилерійської установки 2М-3М. Самі ж катери були отримані Військово-Морськими Силами Збройних Сил України в рамках міжнародної військово-технічної допомоги від Сполучених Штатів Америки та були доставлені в Україну восени минулого року.

Відео з навчань під час стрільб:

Не хочуть вмирати за Путіна: Британська розвідка назвала кількість дезертирів, яких РФ засудила з 2022 року

середа, 24 квітень 2024, 10:49

З початку "часткової" мобілізації у вересні 2022 року Росія засудила 7400 окупантів, яких підозрюють у дезертирстві. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. За даними російської медіагрупи "Медіазона", у бер...

Ворог влаштував "полювання": Стало відомо, куди війська РФ влучили в Одесі

середа, 24 квітень 2024, 10:37

Армія РФ вранці 24 квітня завдала удару по місцю зберігання виведеної з ладу автомобільної техніки у місті Одеса, військовослужбовці не постраждали, передають Патріоти України. Дослівно: "Російська Федерація завдала удару по місцю зберігання виведеної ...