Пав жертвою виборів: Керівника Одещини відправили у відставку

Відставка Максима Степанова може бути пов'язана з результатами президентських виборів в Одеській області.

Максима Степанова призначили головою ОДА в січні 2017 року. Фото: oda.odessa.gov.ua.

Голову Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Максима Степанова буде звільнено з посади. Про це 7 квітня з посиланням на джерело у виборчому штабі президента України Петра Порошенка, який балотується на другий строк. Про це повідомила місцева газета "Думская", передають Патріоти України.

За даними видання, таку інформацію було озвучено на нараді центрального штабу Порошенка. Співрозмовник "Думской" стверджує, що розпорядження про звільнення Степанова "і ще трьох його колег" буде опубліковано 10 квітня після засідання Кабінету Міністрів, "який формально зробить відповідне подання".

"Відставка Степанова може бути пов'язана з результатами президентських виборів в Одеській області. Втім, формально губернатора звільнили за його власним бажанням", – зазначає видання. Степанова призначили головою Одеської ОДА в січні 2017 року.

Перший тур виборів президента, який відбувся 31 березня, в Одеській області виграв шоумен Володимир Зеленський (41,26%), вищий результат шоумена зафіксовано тільки в Дніпропетровській (45,34%) і Луганській (43,96%) областях. Згідно з офіційними даними ЦВК, у першому турі президентських виборів за Зеленського проголосувало 30,24% виборців, за Порошенка – 15,95%.

Джерело: Думская

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...