Печерський суд судитиме екс-віце-президента США? "Недоотруєний" Шокін написав заяву в ДБР на Байдена

Україну вперто штовхають у внутрішні американські розборки, з котрих вона ніяк не зможе вийти переможцем

Не встигли ЗМІ рознести новину про те, що адвакат Трампа звинуватив Байдена у причетності до отруєння Шокіна, як сам "недоотруєний" тандемом вніс свою лєпту у розгортання скандалу, зазначають Патріоти України. Колишній генеральний прокурор Віктор Шокін вимагає від Державного бюро розслідувань відкрити кримінальне провадження щодо ексвіцепрезидента США Джозефа Байдена.

"Прошу внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення громадянином Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом на території України і за її межами щодо мене кримінального правопорушення, а саме втручання в діяльність працівника правоохоронного органу.

Негайно розпочати досудове розслідування і надати слідчим ДБР письмові вказівки", - йдеться в заяві на ім'я т.в.о. директора ДБР Ірини Венедіктової, пише "Інтерфакс-Україна"

Шокін заявив, що погодився залишити посаду генпрокурора через тиск Байдена. Той ніби-то, вів переговорив з керівництвом України про усунення Шокіна із займаної посади.

Ексгенпрокурор вважає, що таким чином Байден домагався згортання розслідування кримінальних проваджень за фактами протиправної діяльності осіб, пов'язаних з компанією Burisma Holding Limited, в тому числі, сина американського чиновника Хантера.

За словами Шокіна, Байден вимагав звільнити його в обмін на безперешкодне надання Україні державної гарантії США на суму $1 млрд.

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...