Пекельне місто: У ЗСУ розповіли, чому ворог намагається зайняти Авдіївку

У ЗСУ розповіли, що відбувається у районі міста Авдіївка і чому росіянам так потрібно його захопити. Про це під час брифінгу у медіацентрі "Україна-Одеса" розповів речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, передають Патріоти України.

На його думку, для окупантів зайняти Авдіївку дуже важливо в першу чергу, через "політику".
"Ну, по перше, це якась єдина перемога (противника – УНІАН), можна навіть сказати, за цей рік. І, якщо, як вони думають, все для них вийде позитивно, то це єдина можливість щось показати, хоч якусь перемогу в зоні бойових дій для російського народу. На даний час, на щастя, російська армія на щось більше не здатна. Це навіть не щось таке стратегічне, а чисто політичне", - вважає речник.

Він розповів, як щонайменше протягом трьох діб окупанти активно застосовують на Донеччині, в операційній зоні Сил оборони Таврійського напрямку керовані авіаційні бомби з літаків Су-35. Переважна кількість цих КАБів падає саме на Авдіївку та її околиці.

"Тільки вчора російські терористи скинули близько тридцяти 500-кілограмових авіабомб. Загалом на Авдієвському напрямку за добу українські воїни відбили 18 спроб загарбників йти вперед. Це було південніше Новокалинове, у районах Авдіївки, Сєверного та східніше Первомайського", - наголосив Штупун.

За його даними, ворог продовжує готувати до війни злочинців та людей, які ніколи не брали участі в бойових діях, щоб кинути їх у штурми.

"Тобто, ворог за своєю старою традицією готується до м’ясних штурмів. Тому що з 10 жовтня втрачено (противником – УНІАН) вже близько 400 одиниць бронетехніки. Це й танки, й броньовані машини, БМП різного типу та бронетранспортери. Особовий склад окупанти розміщують у будинках місцевих жителів та таким чином прикриваються цивільним населенням як живим щитом", - підкреслив речник.За даними місцевої військової адміністрації, там вже загинуло приблизно 200 цивільних.

Також Штупун прокоментував тактику російських загарбників на тому напрямку - у районі Авдіївки. За його словами, раніше вони намагалися йти уперед великими колонами, з великою кількістю піхоти, але зазнали значних втрат саме у бронетехніці, тому піхота відійшла. Потім, протягом 4-5 днів тривала артпідготовка, застосовувалася авіація, але після втрати 7 штурмовиків росіяни перейшли до скидання керованих авіаційних бомб з літаків, які в той момент перебувають на великій дальності."Скидають з літаків Су-35, які наразі на жаль не входять в зону дії нашої ППО", - констатував військовий.

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...