Пекін кинув Москву: У російських пропагандистів істерика через газову "пастку" від Китаю

Росіянам доведеться заплатити із власних податків за дешевий газ для китайських “друзів Путіна”, оскільки Китай погоджується купувати “блакитне паливо” у “Газпрому” за цінами, близькими тих, які існують на внутрішньому російському ринку. На істерику пропагандистів через таку “пастку” Китаю звернув увагу у своєму огляді український журналіст та блогер Денис Казанський, передають Патріоти України.

Як свідчить нарізка із програм, присвячених підготовці договору РФ з Китаєм про продаж газу через трубопровід “Сила Сибіру-2”, російські "патріоти" б’ють на сполох: головна російська монополія “Газпром”, який був економічною зброєю та генерував прибутки в сотні мільярдів доларів, тепер зазнає катастрофи.

Втративши через розв’язану Кремлем війну в Україні європейський ринок через війну, торік, як повідомляють російські пропагандисти, "Газпром" отримав рекордні збитки в сумі 629 млрд рублів, акції обвалилися, капіталізація знизилася до історичного мінімуму.

“До останнього були сподівання на Китай. Але “китайські друзі” Путіна вирішили скористатися у власних інтересах важкою ситуацією, в яку Путін загнав свою країну, і тепер вимагають, щоб Росія продавала газ по собівартості або навіть собі у збиток”, - зазначив Денис Казанський.

Український журналіст відзначив, що дешеві внутрішні російські ціни на газ, які були такими за рахунок державних субсидій, зіграли злий жарт. Китай хоче купувати за тими ж цінами, що й на внутрішньому російському ринку, тобто Росії пропонують субсидувати не лише газ для власного вжитку, але й для китайців.

Як відзначають російські пропагандисти, уже тепер Китай купує в РФ газ за цінами, дешевшими, ніж в Узбекистану та М’янми. “Тепер росіяни, завдяки дебільній війні, заплатять за все — і за збитки російських олігархів, і за дешевий газ для китайських товаришів”, - підсумував Денис Казанський.

Початок переговорів з ЄС: Починайте виконувати!

п’ятниця, 28 червень 2024, 1:07

Початок переговорів про вступ до ЄС – це не подарунок для влади і не приз глядацьких симпатій. Це – визнання героїчної боротьби української Армії за підтримки Народу. Але це також – певне, остання сходинка, на яку пускають авансом. Далі – дуже складна ...

Змагання роботизованих систем: Росіяни розробили новий спосіб вистежувати українські морські дрони

п’ятниця, 28 червень 2024, 0:10

Росіяни заявляють, що безпілотні вертольоти ВТ-30Е можуть виконувати моніторингові завдання цілодобово та за будь-яких погодних умов. . Російські окупанти для розвідки та відстежування українських безекіпажних катерів-камікадзе планують використовуват...