Пекін не підтримав Путіна по Україні: Експерт пояснив, як Китай поставив на місце РФ

Китай зайняв обережну позицію, не підтримавши московський режим у війні проти України, заявив старший науковий співробітник Центру політики безпеки у Вашингтоні, президент Інституту економічного аналізу Андрій Ілларіонов. Як підкреслив він у ході чату в Главреді, відповідаючи на одне з питань, така позиція КНР є дуже важливою, передають Патріоти України.

"Китай не проголосував в ООН разом з Росією проти резолюції, яка засуджувала дії РФ. Враховуючи характер відносин, існуючий між РФ і Китаєм, між Сі і Путіним, це, звичайно ж, демонстративне дистанціювання від цієї агресії", - говорить експерт.

Він також звернув увагу на те, що представники Китаю неодноразово заявляли про те, що вони виступають за територіальну цілісність і суверенітет кожної країни, включаючи Україну.

"Китай також не підтримав Путіна, коли той звернувся до Пекіна за фінансовою та військовою допомогою у війні проти України. Він не надає і матеріальної і військової допомоги Україні, але при цьому не допомагає і Росії. Таким чином, Китай дистанціювався від обох сторін. Це найкращий варіант для України", - додав Ілларіонов.

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...