Пекін прокоментував заяву Кадирова про отримання китайських бронемашин

Речник Міністерства закордонних справ КНР обурився публікаціями про китайську допомогу Росії у війні.

Речник Міністерства закордонних справ КНР заперечив передачу Росії бронемашин

Китай не надавав і не надає Росії будь-яку військову чи іншу допомогу для її війни проти України. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ КНР Ван Веньбінь, передає Укрінформ.

Коментуючи повідомлення про отримання Чечнею бронемашин із Китаю та їхню подальшу передачу на війну в Україну, представник Китаю сказав:

"Не знаю, звідки ці так звані публічні свідчення. Наш давній принцип у питанні України полягає в тому, щоб завжди відстоювати об’єктивну та справедливу позицію і бути відданими сприянню мирним переговорам, а не підливати оливи у вогонь чи надсилати зброю на поле бою, - зазначив він.

Ван Веньбінь обурився публікаціями окремих ЗМІ про китайську допомогу Росії у війні.

Раніше повідомлялося, що у Росії вперше помітили броньовані автомобілі China Tiger, виготовлені китайською компанією Shaanxi Baoji Special Vehicles. Їх отримали загони лідера Чечні Рамзана Кадирова.

Про постачання техніки стало відомо з відео Кадирова, яке він оприлюднив 6 ччервня

"Я особисто перевірив якість і можливості нової партії військової техніки, яка включає сто одиниць пікапів, бронетранспортерів, бронеавтомобілів і вантажівок. Крім високого ступеня захисту екіпажу, бронеавтомобілі відрізняються високою керованістю, прохідністю та зручністю експлуатації", - зазначив чеченський лідер.

Видання Defense Express пише, що поки невідомо, чи були це прямі постачання з Китаю. Зараз ці бронеавтомобілі виробляють і передають закордонним замовникам у низку країн Африки та Центральної Азії, зокрема і в Таджикистан.
"Тому у кадирівців могли бути й інші варіанти, як отримати ці машини, і може виявитися, що Пекін міг і взагалі не знати про таку "оборудку". Або ж закрити на неї очі", - зазначають журналісти.

Броньований Tiger створений на базі вантажного автомобіля підвищеної прохідності, завдяки чому має високу мобільність за умов бездоріжжя. Екіпаж машини, який складається з двох людей, може перевозити до дев’яти екіпірованих десантників.

Автомобіль може їхати зі швидкістю до 115 км/год, має запас ходу до 600 км та захист від куль та уламків. Tiger можна адаптувати для виконання низки різних завдань - від бронетранспортера чи патрульної машини до варіанту медичної машини чи командного пункту.

У Луганську прогриміли вибухи - повідомляють про влучання в базу підготовки окупантів

понеділок, 20 травень 2024, 10:58

В окупованому російською армією Луганську в районі селища Ювілейне 20 травня зафіксована серія вибухів. Повідомляють про влучання в "академію внутрішніх справ". За інформацією від місцевих мешканців, вибухів було близько восьми і лише один раз спрацюва...

Знову перепив? Медведєв пригрозив "Яндексу", бо його ШІ не захотів відповідати про нібито нацизм в Україні

понеділок, 20 травень 2024, 10:44

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв пригрозив російській інтернет-компанії "Яндекс" через те, що її голосовий помічник "Аліса" не зміг надати відповіді, які узгоджуються з поточною російською державною пропагандою. Про це повідомляється у ...