Пекін зрозумів, що ставку його нових двох фашистських друзів, Ірану та Росії, побито, - Піонтковський

Американський політолог Андрій Піонтковський в інтерв'ю ведучому програми "Студія Захід" Антону Борковському зазначив, що на відміну від Росії Сі Цзіньпін висловив співчуття жертвам терористичних дій, які сталися в Ізраїлі, та заявив, що подібна поведінка є абсолютно неприйнятною й не може бути виправданою. Таку думку він висловив в етері "Еспресо", передають Патріоти України.

"Пекін також спостерігає за ситуацією. І він зрозумів, мабуть, що цю ставку його нових двох фашистських друзів, Ірану та Росії, побито. Дивні події відбуваються в американсько-китайських відносинах. На початку цього тижня, вже після подій в Ізраїлі, була зустріч делегації американських сенаторів, яку очолював лідер демократів у сенаті Шумер, із Сі Цзіньпіном", - розповів політолог.

За його словами, Сі Цзіньпін виголосив там пишну фразу в китайському стилі, мовляв, я можу вам назвати тисячу причин, чому американсько-китайські відносини мають процвітати й розвиватися, але я не маю жодної причини, через яку ми стали б ворожими державами. Дуже цікава формула.

"Ба більше - сталося дивовижне: Сі Цзіньпін якраз за кілька годин до цієї зустрічі зробив заяву щодо подій в Ізраїлі. Вона була загальною - закликаємо до деескалації, треба знайти мирне рішення. І Шумер вказав йому, що хотілося б, аби китайський народ висловив обурення тими жахливими звірствами, якими супроводжувалися дії терористичних груп. І сталося дивовижне - Сі Цзіньпін погодився й відкоригував свою заяву. І, на відміну від Росії, висловив співчуття жертвам і заявив, що подібна поведінка є абсолютно неприйнятною й не може бути виправданою", - зауважив Андрій Піонтковський.

Аналітик додав, що зараз усі очікують участі Сі Цзіньпіна у Тихоокеанському саміті, який відбудеться в Сан-Франциско. Днями апарат Білого дому зробив заяву, що не виключає можливості зустрічі Сі Цзіньпіна з Байденом під час цього саміту.

"Тобто Росія остаточно опинилася в лайні, поставивши себе на один рівень з Іраном і тими катами, які звірствували на території Ізраїлю. Не знаю, як Москва виплутуватиметься з цієї ситуації", - сказав Піонтковський.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...