Пентагон готовий надати додатково 125 млн Україні

Пентагон готовий надати додаткову військову допомогу Україні у розмірі 125 млн доларів США, посилаючись на досягнення в ключових інституційних реформах.

Пентагон готовий надати додатково 125 млн Україні

У міністерстві оборони США вважають, що Україна «досягла прогресу у боротьбі з корупцією, підвищенні прозорості та посиленні цивільного нагляду», що необхідно для виділення пакету допомоги.

«Пентагон повідомив Конгресу, що уряд України досяг необхідного прогресу в ключових інституційних реформах, тим самим виправдавши виділення додаткових 125 мільйонів доларів на нову військову допомогу, включаючи патрульні катери [ред. – мова йде про патрульні катери типу Mark VI або Island], озброєні 30-міліметровими гарматами з дистанційним управлінням», – йдеться у повідомленні CNN.

Швидкісні патрульні катери типу Mark VI ВМФ США

Цей пакет є другою половиною з 250 мільйонів доларів допомоги в Україні в галузі безпеки, яка була виділена Конгресом до Закону про національну оборону до 2020 року та окрім вище згаданих катерів включає контрбатарейні радари, десятки машин швидкої допомоги, засоби захищеного зв’язку, зокрема 100 «тактичних планшетів» та інше обладнання.

Водночас представник Пентагону відмовився коментувати цю інформацію, пославшись на політику відомства не коментувати пакети озброєнь, які знаходяться на розгляді Конгресу.

Напередодні США передали обладнання Україні на 25 млн доларів, що призначено для Збройних Сил України. Воно включає пристрої нічного бачення, тепловізори, рації та медичне обладнання.

У квітні 2020 року Посольство США в Україні передало ЗСУ партію спеціальних машин на базі позашляховиків Toyota Land Cruiser 70.

Позашляховики Toyota Land Cruiser передані посольством США в Україні

Також Україна раніше вже отримала від США й інше обладнання для ЗСУ – партію протитанкових ракетних комплексів Javelin, позашляховики типу HMMWV, два патрульних катери типу Island, контрбатарейні радари, радіостанції та низку іншого обладнання. Поступово цей об’єм зростає на нові позиції, як то швидкісні патрульні катери типу Mark VI.

У лютому стало відомо, що Навчальний центр ССО отримав наметове містечко від США, введення в експлуатацію нового наметового містечка відбулось в урочистій церемонії за участі командувача ССО США в Європі генерал-майора Кірка Сміта та Командувача ССО ЗСУ Ігоря Луньова.

Окрім того, з’явилась інформація, що інженерний корпус Сухопутних військ США у Європі шукає підрядників для будівництва військових об’єктів на території України. Тендер на будівництво чотирьох об’єктів триватиме до кінця року.


Джерело






Опублікував: Андрій Савчук

Вже четверта за рахунком і не остання цьогоріч: Виробник IRIS-T терміново передасть ще одну систему в Україну за кілька тижнів

четвер, 18 квітень 2024, 14:48

Як було заявлено після знищення 11 квітня Трипільської ТЕС, Україні терміново потрібно сім систем класу Patriot або IRIS-T, щоб прикрити основні міста країни. З тих пір Україна отримала наразі одну систему IRIS-T. Гельмут Раух, керівник збройової компа...

У Німеччині затримали двох рочґсійських агентів, які планували теракт, щоб зірвати військову допомогу Україні

четвер, 18 квітень 2024, 14:40

Видання Der Spiegel, посилаючись на свої джерела у генпрокуратурі ФРГ, повідомило, що у Баварії викрили двох російських агентів, які вели спостереження за американськими базами на території Німеччини та планували диверсії на військово-транспортних шлях...