Пентагон готує план підтримки ЗСУ на найближчі 5 років і після закінчення війни з РФ, - CNN

Пентагон готує детальний аналіз і розробляє план підтримки української армії у середній і довгостроковій перспективі, в тому числі після закінчення війни з Росією. Як пише CNN, за словами трьох чиновників зі сфери оборони, цю місію очолює голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі, передають Патріоти України.

Повідомляється, що процес знаходиться на ранній стадії. "Високопоставлений чиновник оборони сказав, що він дивиться на "майбутнє українських сил", щоб відповісти на ключові питання про те, "що має сенс?" і "що ми хочемо, щоб було в України в середньостроковій і довгостроковій перспективі?" з точки зору військової підтримки. США зосереджені на наступних п'яти роках після закінчення війни Росії проти України",- йдеться в повідомленні.

Основою програми стануть мільярди доларів військової допомоги, які Штати надали Україні після початку повномасштабного вторгнення Росії, підкреслили співрозмовники.

Зазначено, що аналіз проводиться спільно з українцями, і якщо його схвалить президент США Джо Байден, він може призвести до років майбутніх продажів зброї і створення довгострокової програми військової підготовки США. Він буде представлений Києву як оцінка, але надасть чітку дорожню карту, яка буде показувати думку США щодо розвитку української армії.

Очікується, що аналіз буде готовий протягом одного-двох місяців. Причому така підтримка буде постійно розвиватися протягом наступних кількох місяців у міру зміни поля бою і просування українських сил.

Початкові зусилля можуть призвести до рекомендацій щодо зброї та підготовки в залежності від військової стратегії, яку схвалить Україна. Зрештою, це може продовжити участь США та їхніх союзників у допомозі Україні на роки вперед через довгострокові багаторічні контракти на озброєння, які можуть бути завершені навіть до кінця першого терміну Байдена.

Через загиблих на війні в Україні найманців: Делегація зі Шрі-Ланки відвідає Росію

четвер, 16 травень 2024, 23:02

Шрі-Ланка має намір направити делегацію в Росію для розслідування долі сотень своїх громадян, які беруть участь у війні проти України. Про це повідомляє The Guardian, передають Патріоти України. У міністерстві оборони Шрі-Ланки заявили, що за допомогою...

"Не знаю, что делать, вот опять разбомбили Белгород": Росіяни у розпачі через бойові дії поблизу власних домівок (відео)

четвер, 16 травень 2024, 22:20

Зокрема, у розмові росіянин розповідає, що Бєлгород знову розбомбили. "Я понял, а у вас что там? Я не знаю, что делать, там что-то вообще, только вот опять разбомбили Белгород", — жаліється росіянин. . Також у ГУР МОУ підкреслили, що за кожен воєнний ...