Пентагон не виключає такий розвиток подій: Армія США відпрацьовує допомогу у відбитті атаки армії Росії на Україну

Армия США отрабатывает помощь в отражении атаки армии России на Украину – Саакашвили Армійські підрозділи Сполучених Штатів в ході маневрів відпрацьовують сценарії допомоги Україні в разі повномасштабного вторгнення ЗС РФ. Про це колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив в прямому ефірі телеканалу "Україна 24", передають Патріоти України.

Політик зазначив, що в його розпорядженні є контури сценарію, який розглядається Міністерством оборони Сполучених Штатів. За його словами, агресія РФ проти України американською стороною прямо не артикулюється, проте всі непрямі ознаки вказують на відпрацювання ймовірного сценарію вторгнення. "Зараз у США один зі сценаріїв, який Пентагон розглядає. Це питання протидії... У них зараз такі ігри проходять: російські війська проводять біля сусідньої країни, друга Америки (Україну вони не називають), військові навчання, після чого переходять лінію дотику під виглядом спочатку сепаратистів, потім просто заходять вглиб країни, і як Пентагон бере участь у відбитті цього", - підкреслив політик.

Саакашвілі нагадав про російське вторгнення на територію Грузії і зазначив, що через 12 років після конфлікту американська влада повністю готова до агресивного розвитку подій. "У 2008 році їм треба було все перекидати здалеку. Зараз у них ці сили є. Зараз тільки питання політичного рішення", - заявив він.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...